Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Komputery - oprogramowanie i sprzęt (https://forum.cdrinfo.pl/f113/)
-   -   Filezilla i problemy z połączeniami do różnych serwerów (https://forum.cdrinfo.pl/f113/filezilla-problemy-polaczeniami-roznych-serwerow-92535/)

Berion 10.07.2013 11:24

Filezilla i problemy z połączeniami do różnych serwerów

Od wczoraj mam problem z Filezillą (ściągnąłem nawet najnowszą wersję).

Mianowicie, przy próbie przesłania pliku od siebie na FTP, FZ chce to robić w nieskończoność, niby wysyła niby, niby kończy przesył i powtarza tę czynność w nieskończoność. Na serwerze plik jest utworzony, ale pusty. W drugą stronę jest ok. Serwer mam na linuxpl.com i do wczoraj nie było problemów. Nawet od nowa skonfigurowałem połączenie na czystych ustawieniach Filezilli.

Znalazłem takie coś w sieci:
https://forum.filezilla-project.org/...hp?f=2&t=26949

Jak mam rozmawiać z helpdeskiem?
"Further more, your server administrator has disabled resume."

Kod:

Polecenie:        PWD
Odpowiedź        257 "/" is the current directory
Polecenie:        TYPE I
Odpowiedź        200 Type set to I
Polecenie:        PASV
Odpowiedź        227 Entering Passive Mode (5,9,16,239,139,164).
Polecenie:        MLSD
Odpowiedź        150 Opening BINARY mode data connection for MLSD
Odpowiedź        226 Transfer complete

Potem od nowa się łączy i od nowa chce przesyłać plik. I tak w nieskończoność.

- - -

Drugi problem jest taki, że przy łączeniu FTP z Xbox'em, pojawia się lista partycji na konsoli, ale w przeciwieństwie do innych klientów FTP, obok litery partycji mam daty w ich nazwach i przy próbie wybrania takowej dostaje komunikat że nie ma takiej ścieżki. Te same ustawienia w np. FlashFXP i problemów takich nie ma. Od dawna Xbox stoi w pudełku, ale tak przy okazji mi się o tym przypomniało - i do dziś nie wiem czemu tak się FZ zachowywała.

- - -

Problem trzeci to połączenie z CDRinfo.pl. Staje mi na:
Kod:

Odpowiedź        500 Illegal PORT command.
Polecenie:        PASV
Odpowiedź        227 Entering Passive Mode.
Polecenie:        LIST

sobrus 12.07.2013 13:52

Problem występuje tylko pod Filezillą? Pojawił się po aktualizacji klienta, serwera?

Może trzeba przywrócić ustawienia fabryczne, albo przełączyć z trybu passive na active.

Oba tryby pracy wymagają otwarcia innych portów, raz lepiej działa pierwszy innym razem drugi. Tryb passive jest używany np. przez przeglądarki internetowe.

Najlepiej na czas testów też wyłączyć wszystkie firewalle.

misiozol 12.07.2013 14:23

@Berion a nie zaktualizowal ci sie system przpadkiem i firewall cie nie puszcza , masz antywira nie zaciagnol jakis poprawek ? masz innego kompa sprobuj z niego aby wykluczyc twoj system i firewall-a .

Berion 12.07.2013 20:45

Problem nr1. rozwiązany, ughm... skończyło mi się miejsce na serwerze i tak to się objawiało. :glupek:

W każdym razie kolejne nr.2 i 3 są cały czas aktualne.

- - -

Zawsze automaty mam wyłączone, bardzo rzadko aktualizuję programy a co dopiero system. Nie lubię loterii. ;p

andy 13.07.2013 12:27

Cytat:

Drugi problem jest taki, że przy łączeniu FTP z Xbox'em, pojawia się lista partycji na konsoli, ale w przeciwieństwie do innych klientów FTP, obok litery partycji mam daty w ich nazwach i przy próbie wybrania takowej dostaje komunikat że nie ma takiej ścieżki. Te same ustawienia w np. FlashFXP i problemów takich nie ma. Od dawna Xbox stoi w pudełku, ale tak przy okazji mi się o tym przypomniało - i do dziś nie wiem czemu tak się FZ zachowywała.
Zrzuć ustawienia połączenia do Xbox'a w FZ.

Cytat:

Problem trzeci to połączenie z CDRinfo.pl. Staje mi na:
Kod:
Odpowiedź 500 Illegal PORT command. Polecenie: PASV Odpowiedź 227 Entering Passive Mode. Polecenie: LIST
Chłopie musisz się leczyć jak Ci w takich momentach staje :D HY HY HY ||

A tak poważnie to problem z wybraniem portu dla poleceń. Program przełącza się na Passive Mode i ma problem z pobraniem katalogu.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:26.