Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   odczyt audio (https://forum.cdrinfo.pl/f2/odczyt-audio-9278/)

bas 02.08.2002 01:19

To, że datexów Ci nie czyta to akurat mnie nie dziwi, mój techniks, panasonik i parę innych też tego nie czyta(właściwie to nie widziałem, żeby jakiś sprzęt to czytał). Polecam Ci platiniumy, praktycznie wszędzie je czyta. Mam teac'a CD-W15EB.

NiEpOkOrNy 02.08.2002 01:13

Cytat:

cz napisa***322;(a)
[B]

1. nie przedstawiles odpowiednio tematu, mam na mysli to, ze NIE napisales w jakich warunkach nagrane plytki sa czytane a jakie nie (pokazanie roznicy miedzy kopiami 'clonowymi' a zwyklymi wrzutami mp3
2. w tego tematu robi sie niepotrzebny flame, powod: czytaj powyzej
3. z tego takze wynika, ze trudno powiedziec czy to wina samsunga czy nie

wiem jedno, nie umiesz cytowac :/

mam nadzieje ze poprawnie tworzysz plytke pod nero (mp3 na cd-audio, no bo przeciez nie nagrywasz mp3 jako danych chyba?!)

NAJLEPIEJ nagrywaj x4 (w tym wypadku im wolnie tym lepiej, a przyjelo sie, ze audio wypala sie max x8, a standardowo x4)!

1.)Juz umie cytowac
2.)o wypalaniu jako dane bylo wczesniej
3.)odpowiednio przedstawiony temat? co dokladnie podalem wszystko tak mysle :-{|

cz 02.08.2002 01:06

Cytat:

NiEpOkOrNy napisa***322;(a)
wiem ze samsung nie jest rewelacja ale do tej pory czytal mi skladanki wypalone gdzie indziej (z wyjatkami ) nie mowie tu o
muzie przegrywanej clonem bo to chodzi idealnie a skladaki nie dziwne
1. nie przedstawiles odpowiednio tematu, mam na mysli to, ze NIE napisales w jakich warunkach nagrane plytki sa czytane a jakie nie (pokazanie roznicy miedzy kopiami 'clonowymi' a zwyklymi wrzutami mp3
2. w tego tematu robi sie niepotrzebny flame, powod: czytaj powyzej

wiem jedno, nie umiesz cytowac :/

NiEpOkOrNy 02.08.2002 00:59

[wiem, ze problemu z odczytem czegokolwiek nie ma Panasonic, Technics i Philips (ten ostatni chyba jako piwerwszy zaaplikowal odtwarzanie CD-RW w boomboxach, ale nie jestem pewien) [/B][/QUOTE]

wiem ze samsung nie jest rewelacja ale do tej pory czytal mi skladanki wypalone gdzie indziej (z wyjatkami ) nie mowie tu o
muzie przegrywanej clonem bo to chodzi idealnie a skladaki nie dziwne

cz 02.08.2002 00:56

Cytat:

juz testowalem i chodza ale wazne jest zeby u mnie chodzily
aha z dysku przy 40 x wypala 700mb w niecale 5 min chyba niezle?
a z cd osiaga u mnie 20 x
ej czlowieku, jesli to wina przestarzalej/kiepskiej technologi twojego samsunga, to raczej dzieki nagrywarce tego nie zmienisz

wieza nie czyta i JUZ... i koniec. kropka .

i naucz sie cytowac prosze, twoje posty staja sie nieczytelne

NiEpOkOrNy 02.08.2002 00:50

no oczywiscie jesli nie jest to wina odtwarzacza CD, zobacz na jakims innym
a jesli nie... no coz... LiteOn to nie plextor :D
wogule pisze sie -> w ogóle ! (tak na przyszlosc) [/B][/QUOTE]
sorry , mam dysortografie (serio)

juz testowalem i chodza ale wazne jest zeby u mnie chodzily
aha z dysku przy 40 x wypala 700mb w niecale 5 min chyba niezle?
a z cd osiaga u mnie 20 x

cz 02.08.2002 00:47

Cytat:

to jeszcze nic wszystkie plytki ktore nie chodza u mnie ( te skladanki z mp3 i verbatimy)bez problemu leca u qmpla na starym boomboxie sharp ,moja wieza samsunga ich nawet nie rusza

MaDe By NiEpOkOrNy

to jednak chyba wina twojej wiezy... samsung to jednak nie jest najwyzsza polka :/

z problemami odczytu spotkalem sie takze w przypadku AIWA

wiem, ze problemu z odczytem czegokolwiek nie ma Panasonic, Technics i Philips (ten ostatni chyba jako piwerwszy zaaplikowal odtwarzanie CD-RW w boomboxach, ale nie jestem pewien)

NiEpOkOrNy 02.08.2002 00:41

Cytat:

cz napisa***322;(a)
w nawiazaniu do postu powyzej

znam kolesia, co jego wieza nie czyta Verbatimow, wszystko inne tak, ale Verbatimow (i chyba Xenionow) nie
pewnie wina czytnika

to jeszcze nic wszystkie plytki ktore nie chodza u mnie ( te skladanki z mp3 i verbatimy)bez problemu leca u qmpla na starym boomboxie sharp ,moja wieza samsunga ich nawet nie rusza

MaDe By NiEpOkOrNy

cz 02.08.2002 00:34

Cytat:

czyta verbatimy wypalone na plextorze 16x ,i nie zmienie sprzetu bo mam go od kilku dni:-)i oprocz tego jest swietny ( burn baby burn!) [/B]

jak widac po twoim temacie, nie jest taki swietny
no oczywiscie jesli nie jest to wina odtwarzacza CD, zobacz na jakims innym
a jesli nie... no coz... LiteOn to nie plextor :D

wogule pisze sie -> w ogóle ! (tak na przyszlosc)

NiEpOkOrNy 02.08.2002 00:30

[QUOTE]miernik napisa***322;(a)
[B]Ale nie czyta VERBATIMów wogóle czy tylko z twojej nagrywarki ?
Jeśli tylko z twojej nagrywarki to ją zmień na inną !
A jeśli nie czyta żadnych VERBATIMek to zmień odtwarzacz CD.

czyta verbatimy wypalone na plextorze 16x ,i nie zmienie sprzetu bo mam go od kilku dni:-)i oprocz tego jest swietny ( burn baby burn!)

cz 01.08.2002 15:40

w nawiazaniu do postu powyzej

znam kolesia, co jego wieza nie czyta Verbatimow, wszystko inne tak, ale Verbatimow (i chyba Xenionow) nie

pewnie wina czytnika

miernik 01.08.2002 15:30

Ale nie czyta VERBATIMów wogóle czy tylko z twojej nagrywarki ?
Jeśli tylko z twojej nagrywarki to ją zmień na inną !
A jeśli nie czyta żadnych VERBATIMek to zmień odtwarzacz CD.
Chyba że ktoś ma inny pomysł ?????????????????

NiEpOkOrNy 01.08.2002 00:19

[QUOTE]miernik napisa***322;(a)
[B]A na czym wypalasz (chodzi mi o nosnik) moze faktycznie spróbuj Na VERBATIMach ja na nich wypalam i jeszcze nie mialem reklamacji

glownie na platinumach i samsungach , a verbatimow wieza zwykle nie czyta probowalem tez na datexach (tani shit) ale tez nic nie wyszlo
a na dysku lezy ze 40 pelnych albomowmp3 i kiedys trzeba je wypalic....

miernik 31.07.2002 18:20

A na czym wypalasz (chodzi mi o nosnik) moze faktycznie spróbuj Na VERBATIMach ja na nich wypalam i jeszcze nie mialem reklamacji , jak mialem LG 8/4/32 to wypalalem x8 a teraz mam LG 32@40/10@12/40 i wypalam x16 bo przy x40 niektóre utwory były "puste".:-D

NiEpOkOrNy 30.07.2002 23:48

Cytat:

Shider napisa***322;(a)
a czy przypadkiem nie wypaliles plytki jako dane?
nie , wypalalem je jako audio w nero raz z 8x raz z 4x
problem jest ze plyty nagrane w ten sam sposob tyle ze na innej wypalarce dzialaja

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:03.