![]() |
Może notorycznie używana to tak, ale nie katuję jej często :).
Na razie kupiłem jej płytki HP DVD-RW. Ładnie zapisały się, na razie odczytują się bez problemów. JVC nigdzie nie znalazłem, a na Alledrogo jakieś drogie :) Edit: HP to CMC MAG AM3. |
z mojego skromnego doświadczenia stacjonarka żyje 2 lata z hakiem ,
pomijając legendy o jakości nagrywania porównywalnej z slimami laptokowymi oby tobie służyła jak najdłużej :spoko: |
Cytat:
Po prostu widać nie lubi niektórych płytek, a ja chcę znaleźć mu dobre płytki. Verby MCC0004 działają bezbłędnie, ale szukam dobrych minusów. Więc zobaczę jak te JVC TYG03 mu posmakują :). |
Cytat:
|
Mam parę backupów których nie będę ruszać przez wiele lat, zobaczymy jak z nimi będzie. Ale trochę mnie zmieszałeś. Nie rozumiem skąd te problemy z odczytem skoro to nie jest warstwa organiczna.
|
Cytat:
|
A wyglądem się jakoś różnią? Odbarwienia etc.?
|
Cytat:
|
A te BD-R to normalne czy LTH?
|
Cytat:
|
Cytat:
"TDK 4x BD-R MID: PHILIP-R04-000 Nagrane w latach 2009-2010 połowa nie czytelna resztę powoli ratujemy;) |
Cytat:
|
Cytat:
Minusy TYG03 ja tylko widziałem DVD-R od JVC i Thats i Taiyo Yuden. Wypalają się na NEC-ach ale bez rewelacji -wiadomo Nec-ki nie lubia minusów na plusach duzo lepiej sobie radzą Dziś palona JVC DVD-R na NEC 3550A czyli najbardziej zbliżona do Twojego typa http://forum.cdrinfo.pl/f28/jvc-dvd-...4/#post1263731 Z minusów jeszcze na pewno nagrywa się Platinium DVD-R -RitekF1-choć można różne płyty trafić z RitekF1 (Maxell,TDK,Platinet,Tesco,Real,Sony,)i rożne jakościowo się trafiają http://forum.cdrinfo.pl/f28/platiniu...7/#post1263728 Cytat:
|
jak dla mnie szukanie trafionych płytek dla wyeksploatowanych spawarek to bez sens
nie lepiej zainwestować w nowa nagrywarkę ? koszt <80zł stacjonarny panas też się konczy skoro ma problemy, jakość płytek dvd na pewno sie nie polepszy :nie: więc i problemów ze starszym sprzętem przybędzie |
Dzięki za info, w takim razie wypróbuję te JVC.
Minusy JVC są tylko TYG03? Czy wystarczy kierować się "Japan"? |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:56. |