![]() |
U mnie w serwerze głośniej pracuje wentylator od procka niż ten w zasilaczu...
Jednak be quiet! warty był wydania kasy :-) |
O widzisz - od cały ja :P
GG - mam tylko dla radia internetowego - ale od kiedy openFM nie wymaga logowania, zastanawiam się nad wywaleniem GG :P |
co po tej focie można stwierdzic... hmm masz konto na dwoch trackerach, ogladasz seriale sf, masz konto na inteligo, jezdzisz na rowerze z endo, grasz na xbox oraz masz kilka dup na gadu.
|
Ilość załączników: 1
Działanie wentylatora można zniwelować - włącza się tylko gdy jest potrzebny - przynajmniej tak jest na moim DS214se
Co do hałasu - to mam wrażenie, że bardziej hałasują dyski niż ten wentylator :fiu: |
Nie halasuje. Dla mnie to priorytet. A wiatrak w liczbie chocby jeden to halas na ktory sie nie godze.
|
I mniej oferuje ;)
|
WD MyBook Live DUO ma DLNA, jest bezglosny i kosztuje mniej. :czytaj:
|
Niestety o DLNA nic producent nie pisze.
Reszta tutaj: http://www.seagate.com/pl/pl/product...ku=STBP8000200 |
a takie coś?
A co sądzicie o takim NAS-ie? Nadaje się do przechowywania zdjęć i udostępniania filmów DLNA?
Na allegro jest Seagate 8TB model stbp8000200 |
Witam serdecznie. fajny pomysł- mój znajomy to sobie zrobił i ma.
Wszystkich bardzo pozdrawiam i znikam i będę następnym razem w innym dziale dyskutowała. Wszystkim,- zdrówka życzę |
Mój kumpel ma dwie 310 i nie wspominał nic o resecie ustawień po braku zasilania. Zapytam, ale nie bardzo w to wierze. Ostatnio kupił 3ci taki serwerek (dla swojej narzeczonej) wiec raczej nie ma z nimi problemu. Ja osobiście siedzę na Qnap TS-210. Kupiony jako używka kilka lat temu. Po lanie działa bardzo ładnie, serwer Twonkey widziany przez tv (Pansonic Viera plazma). Katalogi, dyski mapowane na każdym z 4 kompów działających w domu ( dwie stacjnarki (lan) + 2 laptopy (wifi). Stały dostęp do Ftp z zewnątrz, także po adresie dyndns. Wg mnie cena odzwierciedla możliwości, choć pewnie idzie samemu zbudować coś lepszego, zwłaszcza gdy chodzi o wydajność. Jednak estetyka odgrywa swoja role, a to dla mnie był dość ważny argument. Patrząc na usługi widziane od zewnątrz ( czyli z inetrentu) mój 800Hz jest wolny i mało wydajny. Ds213j ma mocniejszy procek, wiec wydajność napewno będzie większa tym bardziej, że i ramu ma dwa razy tyle co ja. Ogólnie polecam, fajna zabawka.
chętnemu mogę podać link na pw. Pozdrawiam |
Były takie promocje, że 310 z 500 WD kosztowała 50 zł więcej. :)
nie ma też iSCSI, czy to wadą nie wiem. Generalnie jet to sprzęt odpal i zapomnij. Zero kłopotów. |
Cytat:
Niedawno bawiłem się Zyxelem NSA310. Nic specjalnego. Prędkość samba/ftp podobna 30-40MB/s (częste narzekania co do szybkości 10-12MB/s wszelkich NASów wynikają z podłączenia do sieci 100mbps i lamerstwa userów). Bezproblemowo chodzi Samba, ftp, DLNA, Transmission (wbudowanego klienta nie sprawdzałem). iTunes, time machine, word press i wielu innych rzeczy nie testowałem. Podobno można postawić na tym Debiana i mieć serwer linuxowy pełną gębą. Nic specjalnego, do puki nie dowiedziałem się, ile to cudo kosztowało. <300 zł z 500GB dyskiem robi wrażenie. |
To zależy. :) Synology jak i inne NAS'y przeznaczone do domu to takie gotowe miniPC. Ich największym plusem jest to, że ktoś za Ciebie pracuje nad uaktualnieniami i generalnym rozwojem całego oprogramowania, które jest jego największym plusem. Kupujesz i zapominasz.
Z drugiej strony zawsze możesz kupić jakiegoś miniPC, postawić tam np Windows7 i będziesz miał podobny sprzęt. Z tym, że całość oprogramowania musisz sam zainstalowac, skonfigurować. Nie wspominając już o tym, że ciężko kupić podobną platformę sprzętową z obudową i zasilaczem za 700 PLN. |
Utrata ustawień po restarcie totalnie mi się nie podoba.
Skoro Zyxle tak mają to może lepiej zainteresować się synology'em - http://www.skapiec.pl/site/cat/94/comp/7102640 ale czy jest on wart te 700zł? |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:01. |