![]() |
Ilość załączników: 1
|
Cytat:
:) ja juz tyle czasu uzywam ssd i nigdy nie bylo kłopotu:) |
Cytat:
|
Laptop - to wszystko tłumaczy.
Jest dobrze :taktak: Zainteresować się możesz ewentualnie dyskiem WD Black 2 który ma dwa dyski w jednej obudowie. |
Cytat:
Gdybym miał trzecią kieszeń ;)to zrobiłbym RAID SSD 120GB x2 +plus talerz na dane :) A tak trzeba się cieszyć z tego co jest -bo zdecydowana poprawa jest nawet w takiej konfiguracji -system wstaje szybko i pracuje się zdecydowanie bardziej płynnie i szybciej jak na starym dysku;) |
Mój ma ponad 6 lat :)
Szybsze SSD w zasadzie nic nie da, ale RAID0 u siebie zrobiłem no i efekt nie jest zły |
Cytat:
Ale od pięcioletniego przeciętnego sprzętu trudno wymagać super wydajności;) ale zdecydowanie przyspieszył po zrobieniu systemowego dysku SSD;) |
Cytat:
|
Ilość załączników: 3
Uporałem się w końcu z nieszczęsną przeplotką SATA i podłączyłem dyski do sprawdzenia czy działają . Jest tylko SATA 2 więc raczej nic więcej tu się nie da zrobić ;)
Stary trup HDD WD 5400obr\8MB Skorpio Blue Załącznik 64081 Nowy HDD WD Black 7200obr\16MB Załącznik 64082 Budżetowy SSD Kingston V Załącznik 64083 |
Fusion Drive to jest właśnie SSHD, ale Apple jak zwykle nazywa istniejące rzeczy po swojemu i ogłasza jako swój wynalazek - także to akurat było odwrotnie, najpierw pojawiły się dla PC.
Nie miałem nigdy do czynienia z SSHD i nie wiem jak to jest widoczne przez BIOS/UEFI. Czy jako osobne dwa dyski czy w jakiś inny sposób. Ale wolałbym chyba dwa osobne (na desktopie, do laptopa to inna para kaloszy). |
Cytat:
Ale do normalnych komputerów zdecydowanie ciekawsze są SSHD. Choć i tu kupowanie tych padak od Seagate w jeszcze wyższej cenie niż zwykłe modele to nie jest dobry pomysł :szczerb: |
Cytat:
|
Cena spora ale co to ma do padanie dyskow? Juz padly testowe sztuki?
|
Widzial ktos WD Black 2? Technologia znana z Apple Fusion Drive trafia do pecetow - mozna zachowac naped i jednoczesnie miec SSD + HDD!
|
To chyba pozostaje tylko ten temat z zagranicznego forum acer aspire 7738g adding ssd second hard drive bay
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:36. |