![]() |
Dzięki GENERiC, czyli nie zostaje mi nic innego jak kupić oryginalny albo zamiennik do niego.
|
Lasery SPU są produkowane przez Philips i mają inny woltaż. W dodatku SPU-7130 jest zamontowany na układzie dwuosiowym, a PVR/KHS na jednoosiowym. Więc jeżeli nie chcesz uceglić konsoli(bo teoretycznie mechanizm można wymienić), to szukaj SPU.
|
No to rzucaj linkiem misiozol :D, a co do lens changera sprawdzę dopiero po 20, wiecie uczelnia XD. Jeśli jednak lens changer nie obsługuje to co zrobić (wiem opcja z kupnem lasera, ale wolałbym nie jeśli nie trzeba :) )no i jak z mechanizmem - będzie pasować do tej PVR'ki?
|
Haker ty bajki mi tu opowiadasz, tych laserow jest pelno na ebay i kosztuja od 5euro z darmowa P&P . Swoja droga to ja cala konsole slim kupilem za 5 euro :D
|
Zobacz czy PS2 lens changer obsługuje PVR-802W - jeśli tak to możesz go użyć :)
|
Problem z laserem
Tak jak w temacie, mam problem z laserem w ps2 slim 70004 z HDD na mobo - model lasera to SPU-3170, czy opłaca się inwestować w nowy? Nie zadawałbym tego pytania gdyby nie fakt, że ciężko dostać nowy, a co dopiero oryginalny, mam w szafce zapasowy PVR-802W, ale nie wiem czy mogę coś z nim zadziałać (laser zdemontowany z nowej konsoli na 100% sparwny), konsola ma wlutowany Modbo760, laser czyta co prawda CD jak i DVD ale zostawia na płytach piękne koło, a z kopii tylko te wypalone na lepszych, mało porysowanych płytkach.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:43. |