![]() |
Cytat:
|
Dziękuje za objaśnienia : )
Patrząc na ceny tych kabelków to już się bardziej opłaca nowy napęd za grosze kupić hehe. Jakie polecacie płytki DVD-R printable jedno i dwuwarstwowe?:> |
Ach tam detale , ale masz racje mozna to nazwac kontrolerem lub adapterem . moze cos takiego sie nadac tez
http://ecx.images-amazon.com/images/I/516DQea5stL.jpg |
Ale to nie jest przelotka tylko kontroler. :P
|
Przelotka PCI na sata/ata sa produkuja innej opcji nie ma ;)
|
A to aż takie temperatury? Nie przypuszczałem.
- - - Pewnie już nie ma takich (co by dane nie uciekły po 5 latach ;)). Celuj w BD jak masz napęd BD i normalne płyty (nie LTH). Musisz kupić kontroler SATA, nie da się zrobić przelotek. |
Witam ponownie :D
Dzięki za pomoc i objaśnienie wszystkiego :) Nagrywarka już jest i sumie uratowało mnie jej kupno, bo akurat padła mi moja stara dvd, która miała już z 5 lat, a może trochę więcej?:P W sensie nagrywa, ale na żadnym z 2 kompów nie widać tego tylko pokazuje jako czystą płytkę, co dziwne w tym nowym napędzie odczytuje. Zresztą na powierzchni tam widać, że jest danych zapisanych tyle ile miało być. Wiecie może co mogło paść?;p Co do nowej nagrywarki to jestem zadowolony, nie nagrywałem jeszcze płyt BD, przyjdzie na to pora niebawem zapewne, ale ogólnie śmiga szybko i nie "rzęcholi" jak tamta. Polecacie może jakieś DVD-R płytki jednowarstwowe jak i dwuwarstwowe printable, żeby dane nie uciekły po 5 latach i miały szybką dopuszczalną prędkość nagrywania bez strachu, że się brzydko mówiąc "zesra" podczas nagrywania? Chce przetestować nowy sprzęcik ;p PS. Widziałem te zegarki, pięknie by taka płytka wyglądała, pewnie drukarka już nie, ale na ścianie bym powiesił... Cholera jeszcze jedno pytanie, są jakieś przejściówki czy coś? Chciałem dać ten napęd stary do innego kompa, ale tam są tylko te wąskie wtyczki SATA tylko i na kloce ATA nawet wejść nie ma. Te właśnie kloce ATA ma moja stara nagrywarka. |
Bardziej trafnie określić tego nie mogłeś :haha:
Dokładnie tak by pewnie wyglądała. |
Wlasnie i plyta bedzie wygladac jak surrealne zegarki Dali z obrazu The Persistence of Memory ;)
|
Raczej Cloude Monet. Dali był surrealistą. ;P
|
Przezyc by przezyla ,ale jak by ladnie wygladala jak obraz z kolekcji Salvador Dali :D
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Ja nic po japonsku nie pisze :P jesli juz to uzywam skrotow anglielsko jezycznych , wiesz sama inwencja wpisania w google CISS by wszystko objasnila a w obrazach jeszcze wiecej :P , a dlaczego cannon moze dlatego ze to sa w sumie jedyne drukarki ktore majac nie mam z nim problemow zasychajacych tonerow glowic oraz multum innych cudactw po prostu sa i drukuja a przebrnolem chyba przez wszystkie bardziej popularne marki ;) .Malo tego powiem ze z CISS wydruk arkusza a4 zdjecia w najlepszej jakosci bez papieru wychodzi grubo ponizej 1gr za wydruk to jest rewela :spoko:
|
" Witam.
W skład oprogramowania wchodzi: CyberLink PowerDVD BD CyberLink Power2Go CyberLink PowerProducer CyberLink MediaShow CyberLink Media Espresso CyberLink PowerBackup User Manual Pozdrawiam Com-Tel " Wszystko ok? :) Misiozol, wezmę sobie do głowy to co piszesz. Szkoda tylko, że nie wyjaśniasz, bo to czym najmniej się interesuje to drukarki i mimo, że nie raz kompy składałem to sfera drukarek jest dla mnie czarną magią :) Po prostu fajnie by było jak byś wyjaśnił, bo to troszkę tak jak byś po japońsku pisał (te skróty dla mnie). Dzięki jednak, że i tak się wypowiadasz :) |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:20. |