Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne Blu-ray, Ultra HD Blu-ray, HD DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f107/)
-   -   Poszukuje takiej nagrywarki... (https://forum.cdrinfo.pl/f107/poszukuje-takiej-nagrywarki-93001/)

arturjankowski 26.12.2013 19:54

Cytat:

Napisany przez samuraxo (Post 1269075)
Dzięki czary2mary.
Kto wie czy moja nagrywarka stara DVD nie ma tej opcji. Ok już wiem, nie ma : D
Mam starego LiteOn'a DH-20A4P :P

Chyba kupie tą wersję BOX, wolę już mieć wszystko w zestawie. Zapytałem jakie oprogramowanie jest dołączone i czekam.
Chyba nic lepszego w tej cenie nie znajdę?
Jest szybka, nagrywa M-Disc, Blu XXL-ki.... :)

Nigdy nie interesowałem się takimi niby pierdołami jak lightscribe, ale teraz widzę jak zaje..fajnie mogły wyglądać moje wszystkie płytki heh.

Misiozol w drukarce na nośniku?
Nie za bardzo wiem o co chodzi, ale jak już mówiłem, nie interesowałem się nigdy tym tematem.
Myślałem, że od tego jest specjalny laser i specjalna powierzchnią płyty?
Przecież chyba nic się na płytkę nie nakleja ;p
Może chodzi o specjalne drukarki hmm?

Edytowane:

Sprzedawca pewien odpisał mi:
" Jeśli chodzi o Lightscirbe, to od razu mogę Panu powiedzieć ***8211; żadna nagrywarka Blu-ray nie ma tej funkcji, technologia wymiera wraz z DVD. Pozdrawiam."

O co w tym chodzi i czemu wymiera, nigdy nie zdążyłem nawet z tego skorzystać ; d
Przecież fajnie w nagrywarce mieć bajer, który pozwoli bez zbędnych dupereli wypalić grafikę na nośniku.
Chyba, że jakieś inne metody są teraz stosowane niż laser i spec. powierzchnia?

Nie piszemy posta pod postem, do tego służy opcja edycji posta/grzeniu

wlsnie szukam takiej nagrywarki ale cos nowego na rynku co mozesz polecic?

samuraxo 22.12.2013 00:22

Dziękuje za objaśnienia : )
Patrząc na ceny tych kabelków to już się bardziej opłaca nowy napęd za grosze kupić hehe.

Jakie polecacie płytki DVD-R printable jedno i dwuwarstwowe?:>

misiozol 20.12.2013 15:30

Ach tam detale , ale masz racje mozna to nazwac kontrolerem lub adapterem . moze cos takiego sie nadac tez

http://ecx.images-amazon.com/images/I/516DQea5stL.jpg

Berion 20.12.2013 14:41

Ale to nie jest przelotka tylko kontroler. :P

misiozol 20.12.2013 14:20

Przelotka PCI na sata/ata sa produkuja innej opcji nie ma ;)

Berion 20.12.2013 13:15

A to aż takie temperatury? Nie przypuszczałem.

- - -

Pewnie już nie ma takich (co by dane nie uciekły po 5 latach ;)). Celuj w BD jak masz napęd BD i normalne płyty (nie LTH).

Musisz kupić kontroler SATA, nie da się zrobić przelotek.

samuraxo 20.12.2013 11:51

Witam ponownie :D
Dzięki za pomoc i objaśnienie wszystkiego :)

Nagrywarka już jest i sumie uratowało mnie jej kupno, bo akurat padła mi moja stara dvd, która miała już z 5 lat, a może trochę więcej?:P
W sensie nagrywa, ale na żadnym z 2 kompów nie widać tego tylko pokazuje jako czystą płytkę, co dziwne w tym nowym napędzie odczytuje. Zresztą na powierzchni tam widać, że jest danych zapisanych tyle ile miało być. Wiecie może co mogło paść?;p

Co do nowej nagrywarki to jestem zadowolony, nie nagrywałem jeszcze płyt BD, przyjdzie na to pora niebawem zapewne, ale ogólnie śmiga szybko i nie "rzęcholi" jak tamta.

Polecacie może jakieś DVD-R płytki jednowarstwowe jak i dwuwarstwowe printable, żeby dane nie uciekły po 5 latach i miały szybką dopuszczalną prędkość nagrywania bez strachu, że się brzydko mówiąc "zesra" podczas nagrywania?
Chce przetestować nowy sprzęcik ;p

PS. Widziałem te zegarki, pięknie by taka płytka wyglądała, pewnie drukarka już nie, ale na ścianie bym powiesił...

Cholera jeszcze jedno pytanie, są jakieś przejściówki czy coś? Chciałem dać ten napęd stary do innego kompa, ale tam są tylko te wąskie wtyczki SATA tylko i na kloce ATA nawet wejść nie ma. Te właśnie kloce ATA ma moja stara nagrywarka.

sobrus 18.12.2013 15:57

Bardziej trafnie określić tego nie mogłeś :haha:
Dokładnie tak by pewnie wyglądała.

misiozol 18.12.2013 15:51

Wlasnie i plyta bedzie wygladac jak surrealne zegarki Dali z obrazu The Persistence of Memory ;)

Berion 18.12.2013 15:00

Raczej Cloude Monet. Dali był surrealistą. ;P

misiozol 18.12.2013 10:39

Przezyc by przezyla ,ale jak by ladnie wygladala jak obraz z kolekcji Salvador Dali :D

sobrus 17.12.2013 20:41

Cytat:

Napisany przez samuraxo (Post 1269149)
Przecież napędy LightScribe właśnie to robią.
Tuszem po płycie? O.o
Chyba bym tak nie zaryzykował swoich danych.

To drukarki laserowe Twoim względem nie istnieją?:P

Obawiam się że płyta mogłaby nie przeżyć spotkania z wałkami grzewczymi w drukarce laserowej :D

czary2mary 15.12.2013 05:16

Cytat:

Napisany przez samuraxo (Post 1269255)
" Witam.
W skład oprogramowania wchodzi:

CyberLink PowerDVD BD CyberLink Power2Go
CyberLink PowerProducer
CyberLink MediaShow
CyberLink Media Espresso
CyberLink PowerBackup
User Manual

Pozdrawiam
Com-Tel
"

Wszystko ok? :)

Masz pakiet Media Suite :) OK;)

misiozol 14.12.2013 23:39

Ja nic po japonsku nie pisze :P jesli juz to uzywam skrotow anglielsko jezycznych , wiesz sama inwencja wpisania w google CISS by wszystko objasnila a w obrazach jeszcze wiecej :P , a dlaczego cannon moze dlatego ze to sa w sumie jedyne drukarki ktore majac nie mam z nim problemow zasychajacych tonerow glowic oraz multum innych cudactw po prostu sa i drukuja a przebrnolem chyba przez wszystkie bardziej popularne marki ;) .Malo tego powiem ze z CISS wydruk arkusza a4 zdjecia w najlepszej jakosci bez papieru wychodzi grubo ponizej 1gr za wydruk to jest rewela :spoko:

samuraxo 14.12.2013 21:25

" Witam.
W skład oprogramowania wchodzi:

CyberLink PowerDVD BD CyberLink Power2Go
CyberLink PowerProducer
CyberLink MediaShow
CyberLink Media Espresso
CyberLink PowerBackup
User Manual

Pozdrawiam
Com-Tel
"

Wszystko ok? :)

Misiozol, wezmę sobie do głowy to co piszesz. Szkoda tylko, że nie wyjaśniasz, bo to czym najmniej się interesuje to drukarki i mimo, że nie raz kompy składałem to sfera drukarek jest dla mnie czarną magią :)
Po prostu fajnie by było jak byś wyjaśnił, bo to troszkę tak jak byś po japońsku pisał (te skróty dla mnie). Dzięki jednak, że i tak się wypowiadasz :)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:20.