![]() |
Cytat:
Jak ktoś mi przynosi WMA to rozkładam bezradnie ręce i nawet nie próbuje, żeby jakaś klątwa na mój komputer nie spadła :haha: |
@ Sobrus czytasz mi w myslach :D , Berion mi to sie wydaje ze cie testuja na ilosc makgajwera w tobie :szczerb:
|
Nic tego nie chce odtwarzać, ale to w sumie nie problem. Znajdzie się ta płyta i zrzuci do MP3. Po prostu zaciekawił mnie fakt zabezpieczania DRM muzyki z własnej płyty. :hahaha:
Ale mogę powalczyć. Chociaż sądząc po jakości to nie warto. Cytat:
|
Bardziej hardkorowa metoda:
Jeżeli da się odtworzyć to można przechwycić strumień audio i zgrać w Audacity :szczerb: Wada taka, że godzina - dwie w plecy. |
Przerabiałem to już kiedyś jako młody i niedoświadczony "zgrywacz" Audio CD. :mruga:
Cytat:
|
WMA z DRM
Jako rodzinny makgajwer dostałem płytę z *.wma z zadaniem przerobienia "tak aby wszystko odtwarzało". ;p
Foobar wypluł bez żadnego komunikatu, więc podejrzałem środek. Nie za ciekawy, więc pewnie jest to WMA z DRM. Na sieci jest trochę programów do zdejmowania tego dziadostwa, ale nie wiem ile z nich wymaga podania klucza, a ile chce mnie zarazić. Patrząc po długości przykładowych kluczy, które raczej nie są statyczne, bruteforcem tego się nie ugryzie. Mniejsza z tym, podobno Ciotka zgrywała to z Audio CD. Nie wiadomo jak, czym i czy na pewno to było Audio CD, ale jeśli tak to zastanawia mnie jedna rzecz. Jaki program konwertując Wave do innego formatu dodaje DRM? Przecież to kompletnie bez sensu! :sciana: Ale jeśli tak faktycznie było to klucz musi być gdzieś przechowywany (mam nadzieję że na zewnątrz...) i jest pewnie stały. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:00. |