![]() |
No cóż, ja tam nie widzę problemu, dopóki wszystko działa, a ODDE potrzebne bo nie lubię, jak nie trzeba, korzystać z płyt. XD
|
Ja też gram dla przyjemności... Dlaczego uważasz, że ktoś kto nie chce mieć kopii swoich danych nie gra dla przyjemności? Bo dla mnie utrata save'a z gry, której poświęciłem kilkanaście lub więcej godzin taką przyjemność odbiera (nie będę przecież grać od nowa).
W takim razie nie potrzebujesz też ODDE. ;) |
Save'y? Trofea? Ja gram dla przyjemności a nie zdobywania tych pierdół, dla mnie przede wszystkim liczy się grywalność i możliwość grania we wszystko co chcę bez problemu, nawet jak z ODD. Sega Saturn, Dreamcast. Przede wszystkim gry, ja nawet nie umiem tego backupa zrobić ani zejść do 4.55 a ostanio po wymianie HDD w ps3 na 1TB i tak wszystko straciłem. XD
|
A jak będziesz chciał skopiować save'y czy trofea? Albo wgrać inne? Albo np. odzyskać dane z HDD po nagłej śmierci konsoli? Tego nie zrobisz na ODDE.
|
No ale jak ja tylko gram na konsoli z HDD? Nic więcej mnie nie interesuje. XD
|
Ale na ODDE niczego prócz kopii gier nie odpalisz (programy homebrew tylko te, które nie używają LV1). Do tego nie będziesz mieć dostępu do zasobów konsoli (np. swojego /home).
Dziadostwo. |
Śmietnik i nowy superslim z Cobra-odde. XD
|
Jeśli to jest boot loader i wywalisz go razem ze swoim niepełnym dumpem, a w między czasie padnie Ci konsola to co wtedy? :P
|
No to skoro nic mi to nie daje to wypieprzyć te pliki?
|
Nic. :D
|
Jest sieczka a na końcu same FF. No i co mi to daje? XD
|
A czego nie rozumiesz? Otwierasz hex edytorem ten plik i patrzysz sobie na niego od kuchni. Jak będzie tam sama sieczka (brak obszarów z zerami, brak nagłówków, nazw funkcji etc. etc.) to znaczy że jest skompresowany i/lub zaszyfrowany (albo jakiś random...).
|
Tak mi mów. XD Nic z tego nie zrozumiałem. :P
|
A tego nie wiem, nie posiadam konsoli z NAND. Myślałem, że zrobi obraz całego flasha. Być może to tylko sam boot loader (rozmiar by się zgadzał ;)).
A co jest w środku? Jest skompresowany i/lub zaszyfrowany (wówczas nie miałby nigdzie zer, chyba że jako padding na końcu, żadnych czytelnych nagłówków itp.)? Powinien taki być, żeby się do czegoś nadawał (może to ja opatrznie zrozumiałem cytowany fragment i niepełny dump jest do pożenienia z plikiem wynikowym działania tego programu?). |
Uruchomiłem i coś niby się zrobiło a nowo utworzony plik sysrom.bin waży 256 kb. Tak ma być?
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:19. |