![]() |
Nowa nagrywarka z SATA, która nagrywa CD-R x4
Witam. To mój pierwszy post, więc proszę o wyrozumiałość. Po zmianie płyty głównej w komputerze, musiałem zmienić napęd optyczny na taki z łączem SATA. Wybrałem, więc Samsunga SH-224DB. Nagrywarki używam tylko do nagrywania płyt CD-audio. Niestety ta nagrywarka wypala płyty najwolniej z prędkością x16, a to za szybko dla wszystkich odtwarzaczy CD, jakie posiadam(oprócz tego Samsunga oczywiście). Słychać trzaski, zmiana nośników nic nie daje. Moje pytanie brzmi: czy można kupić nową nagrywarkę na łączu SATA, która nagrywa płyty CD-R x4? Nieważne, jakiej marki, ważne żeby była nowa (no ewentualnie używana, ale koniecznie SATA). Niestety producenci podają tylko maksymalną prędkość zapisu. :(
|
Cytat:
Ostatnimi najwolniejszymi modelami jakie zostały na rynku zostały niedobitki nie produkowanych już napędów Sony nagrywające CD-R x8 http://allegro.pl/dvd-rw-sony-optiar...857803919.html Reszta nowych modeli zapisuje CD-R x16 Jedyne lekarstwo adapter IDE\SATA lub zewnętrzna kieszeń USB lub adapter IDE\SATA\USB i starsze modele napędów:) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:29. |