![]() |
Barwy plemienne
Dlaczego 99,(9)% znanych mi przedstawicieli homo sapiens sapiens koniecznie musi gdzieś należeć? Być czegoś częścią, jakiegoś plemienia i bronić je za wszelką cenę, nawet wbrew zdrowemu rozsądkowi, utożsamiać się z jakąś grupą, racjonalizować braki etc. Czy to jest Xbox kontra PlayStation, czy Legia vs Polonia czy PO przeciw PiS, czy Hot Dog vs Hamburger (k***a).
Tak pytam z ciekawości... |
Czy jest tu jakaś chętna do pomocy kobieta? ||
|
Poniekąd pewnie dlatego że dobrze jest mieć "plecy" , przynależność do jakiejś grupy zazwyczaj oznacza siłę. Jak to się mówi w grupie cwany, sam osr**y. Utożsamianie się z Markami firm, to już ciekawe zjawisko, ciężko mówić tu o sile, raczej o szpanie. Każda okazja do wyrażenia "swojego zdania" jest dobra - chyba tak bym to podsumował :)
|
Berion, mamy to w naturze,
dlatego za*****iśmy wszystkich innych człekokształtnych w przeszłości, tysiące lat temu (w sumie nie wszystkich, małpy są za głupie), dlatego kłócimy się dzisiaj, o wiarę, politykę, płeć - to są główne nurty. PS Dlatego nawet lądujące na Ziemi UFO, wie o tym i udają, że jesteśmy sami we wszechświecie ukrywając się :D |
Neandertalczyków zjedliśmy, nie mogli się zmarnować. :>
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Tylko mu jedno w głowie, gatunek by przedłużał! Ja myślałem o rozmowie, odruchu macierzyńskim, wypłakaniu się na piersi... :>
|
:cycki:?
|
Tak wiem, lubisz drążyć temat
:szybksex: |
Cytat:
Gdzie by nie wylądowali, to w większości wypadków przywitało by ich najpierw wojsko, potem ONZ (oby!!!), i zrobiliby im dystrykt 9 (o tak, jak w tym filmie). Gdyby to był jeden osobnik i bez świadków to by go zgarnęli na eksperymenty do końca życia (Area51) i potem czerpali od niego myśl militarną (jakby nic ważniejszego dla świata nie było). Gdyby się bronił to kula w łeb, na stół sekcyjny to też cenny okaz -> koniec w formalinie też zapewne w jakimś ukrytych wojskowych tajnych sekcjach ds. operacji godzących w humanitaryzm, zakazy klonowania ludzi itd. Przykłady już są gotowe, popatrz w książki pod kątem zdania "my mamy jedyną słuszną rację, inna nie istnieje", konkwistadorzy, muzułmanie, faszyzm, nazizm, gender.... Niestety za przeproszeniem mamy s****ysyńską naturę jako mieszkańcy tej planety, wstydzę się za to jako jednostka będąca po jasnej stronie mocy. |
[QUOTE=Patrix;1272665]
konkwistadorzy, muzułmanie, faszyzm, nazizm, gender.... Tusk :> |
@Patrix
Uważasz że przedstawiciele obcej cywilizacji jakkolwiek nie byłaby pokojowa, zdecydowałaby się ot tak wylądować nawet na polu rolnika bez żadnej ochrony, broni, bez zabezpieczenia się na różne okoliczności technologią o której nam się nawet nie śniło? Po tym wszystkim co mogą oglądać o nas od ponad 50 lat świetlnych? Ja tam wątpię. ;) @DejaVu Ta, świat jest kolorowy i wszyscy Cie kochają. Nie ma spisków, wymuszeń, wyłudzeń przez różne grupy społeczne, a nawet (i przede wszystkim) narody. Przebudzenie z tego snu będzie potwornie bolesne. |
Ilość załączników: 1
Cytat:
oni mają do nas takie podejście jak my do małp, nie ma dla nich zagrożenia, bo jesteśmy zbyt głupi. Na pewno wymyślą taką strategię przeciw nam, że jak lemingi (lemingi=świetna gra) sami wpakujemy się w cel ich planu (ku naszej zagładzie) radośnie przyklaskując (nieświadomość). Załącznik 64612 |
W niedzielę o tej godzinie nie powinno się już widzieć kosmitów. :nieee:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:06. |