![]() |
Mistrzostwa Europy w piłce ręcznej mężczyzn - Dania 2014
Trochę spóźniony temat, bo już po drugiej kolejce spotkań grupowych.
Nasi w grupie 'śmierci'.... Pierwszy mecz z Serbią - dramatyczny poziom gry Polaków, ulegli jedną bramką niewiele lepszym Serbom. Wynik 20:19. Szkoda, żal i wkurvienie. Dziś był mecz z utytułowaną Francją. Piękny mecz :O :respect: Niestety też przegrany, ale tym razem trudno mieć pretensje do naszych. Zagrali naprawdę świetne spotkanie. Zabrakło...trochę szczęścia (którego za dużo miał francuski bramkarz) i też przegrana jedną bramką :sciana: Mecz z Francuzami był do wygrania, jak nigdy dotąd! Cóż... Można się rozwodzić nad wieloma niedomaganiami, np. nieumiejętność strzelania karnych, brak spokoju w rozegraniu akcji w przewadze, ale z takim przeciwnikiem problemy mają najlepsi. Co teraz? Teraz trzeba dołożyć Ruskim! Dziś wygrali z dalej słabo grającymi Serbami, co było niespodzianką. Wygrać! I to muszą zrobić, żeby w ogóle pozostać w grze i myśleć co dalej. A dalej będzie niełatwo. Trzymajmy kciuki :spoko: |
No to Ruskim dołożyliśmy, jesteśmy w drugiej rundzie :spoko:
Zrobiliśmy to w najlepszym z możliwych wariantów - wygrana 1-2 bramkami. Teraz czekamy na mecz Serbia - Francja (za parę minut). Jeśli ten mecz skończy się zgodnie z przewidywaniami, tzn wygra Francja, to wchodzimy na drugim miejscu z dwoma punktami, a odpadają Serbowie. W piłce ręcznej trudno cokolwiek przewidywać, bo to szybka gra i z reguły do ostatniego gwizdka...ale ten mecz nie zmieni nic w kwestii naszego awansu. Co najwyżej z którego miejsca awansujemy i z jaką zaliczką punktową. Brawo chłopaki! :respect: PS Widzę, że nikt nie ogląda, ani nie komentuje :O Żałujcie - to jedna z niewielu gier zespołowych, w którym naszym się chce i coś prezentują. A że nerwówka w każdym meczu? Cóż - taki urok tej gry i naszej drużyny. Tak się jednak jakoś składa, że zawsze wygrywają lepsi, a samo szczęście nie wystarcza. Pojedyncze fuksy nigdy nie ważą o losach całego meczu. |
Ja ogladalem ale od razu po musialem wyjsc wiec nie zdazylem nic naskrobac.
Druga polowa bajka w naszym wykonaniu. Czy tylko mi sie wydaje, ze nasi dwie bramki zrobili celowo? |
Nie sądzę, by ktoś był w stanie to wyreżyserować, choć wszyscy znali optymalne rozwiązanie. Do przerwy przegrywaliśmy czterema bramkami.
Ten ostatni gol Rosjan w ostatnich sekundach był jakby trochę pofolgowany, albo można tak sobie myśleć....może Serbowie tak myślą. Teoretycznie wystarczy popełnić faul i te kilka sekund ucieknie przeciwnikowi....ale powiedzmy szczerze, że taki wynik Ruskim też się należał. Poziom gry Polaków był niezły, ale daleko mu do gry z Francuzami. Dziś za to Szmal miał dobry dzień. Ale tak to już jest - w pełnej dyspozycji musi być cała drużyna. Wtedy można myśleć o zwycięstwach z najlepszymi. |
Francuzi zagrali po naszej myśli.
Teraz na rozkładzie Białoruś (jutro), Szwecja (21.01), Chorwacja (22.01). |
Niech mi ktoś powie, czemu oni tak wkurviają w prawie każdym meczu?
No przecież zawału można dostać k***a Wygrali przegrany mecz :wow: Cztery minuty przed końcem przegrywali czterema bramkami :O To jednak nie był dobry mecz Polaków...patrząc w przekroju całego meczu. No nic, bez piwa się nie obejdzie. Grunt, że kolejne 2 punkty dla naszych :jupi: |
No co...dobry mecz byl...
A kto nie ogladal do konca niech zaluje :D |
Niech żałuje.
Trzema browarami i flaszką uczciłem tę okoliczność, ale...później oglądałem Francję - Chorwację....i co? No z taką grą, to z nimi nie wygramy (mam na myśli Chorwację). Pytanie, czy stać nas na taki poziom gry (jak w Francją) w kolejnym najważniejszym meczu? Bo jeśli nie, to.... :sciana: |
Tac nas. Fr - Cro bylo blisko. Tak jak my z zabojadami.
|
Własnie trwa przerwa w boju ze Szwecją.
Do przerwy jest dobrze :spoko: choć początek był zły. Zmiana bramkarza chyba podniosła drużynę, Wyszomirski przechodzi sam siebie. Do końca daleko, a długo tak dobrze nie pójdzie. Boje ze Szwedami zawsze były trudne, choć często kończyły się dobrze. Bądźmy dobrej myśli i trzymajmy kciuki! |
Normalnie się spociłem ufff...
Do boju! :fala: |
Spociłeś się? Nie przesadzaj.
Chyba nie oglądałeś meczu z Białorusią :D Pocić dziś, to się będziemy tak 5 minut przed końcem... |
Ostatnie 15 min to już spacerek. Widziałem wszystkie mecze na tych mistrzostwach naszych szczypiornistów.
:D |
No to HUSARIA sie rozpedzila...w koncu!
A Chorwaci ze Szwedmi wygrali jedna bramka...moze byc pieknie |
Pewnie, że może być pięknie.
Niech tylko nasi zagrają na miarę swoich możliwości - tak, jak dzisiaj, czy jak z Francją. Statystyk z Chorwacją nie mamy dobrych, no ale jeśli je poprawiac, to na takich imprezach jak ta :spoko: |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:05. |