![]() |
Canon IP3500 problem z głowicą
Witam
Mam problem z drukarką jak w temacie. Otóż drukarka poinformowała mnie, że pojawił się problem z głowicą drukującą. Po wyjęciu i ponownym zainstalowaniu błąd nie znika. Jako, że drukuję sporadycznie, zauważyłem, że na głowicy znajduje się wyschnięty atrament. Chciałem się zapytać, zanim oddam drukarkę do serwisu, czym najlepiej jest wyczyścić głowicę. Chodzi mi o dysze, ścieżki elektryczne itp. tak żeby jej nie uszkodzić. |
Z tego co pamiętam , to jest chyba specjalny płyn i rynienka z wibracją do czyszczenia głowic . Ale nie pamiętam co to za płyn . Kiedyś kumple w sklepie komputerowym takie coś posiadali .
|
Jak masz gwarancje to oddawaj bo tam glowice sie pala , wykonaj dokladne czyszczenie jak nie pomoze to jak najpredzej na gwarancji ;)
|
@misiozol niestety drukarka nie jest już na gwarancji. Ma ponad 5 lat. Nie mogę właśnie wykonać procedury dokładnego czyszczenia głowicy, bo wyskakuje ten błąd i drukarka nawet nie chce drukować.
Co to znaczy, że głowice się palą? Możesz to rozwinąć? |
Dokladnie to co pisze , przegrzewaja sie pala sciezki doprowadzajace zasilanie do glowicy drukujacej juz mialem kilka wlasnie z tej seri aby zobaczyc czy da sie cos zrobic ale dignoza byla taka sama recykling :P , myslalem ze jak na serwis to masz jeszcze gwarancje jedyne co mozesz zrobic to postawic glowice drukujaca na gotujacym sie czajniku z woda na wylocie pary i liczyc ze to zatkane glowice i goraca para je odblokuje i oczysci ;)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:10. |