![]() |
Zrobiłem format programem MHDD. Pryszcz zniknął. :)
|
Z tego co wiem będzie o ile się go fizycznie nie odznaczy. Ale mogę się mylić.
|
Jak nie rośnie to sformatować z zablokowaniem wadliwego sektora (skan powierzchni) i tyle.
Niech sobie będzie. A to nie jest tak że realokowany sektor powinien być niewidoczny przy skanie powierzchni? |
No to już pisałem co trzeba zrobić. Albo wyłączyć go z logiki albo fizycznie (nie wiem gdzie to jest zapisywane, w SA chyba).
Po za tym to zresztą bez sensu bo został relokowany na zdrowy sektor z puli zapasowych, które jeszcze masz, a dokładnie ich osiem. ;) |
To jest chyba tak, że sobie alokuje z zapasu ale czerwona dioda zostaje?
|
Od jakiegoś czasu jest tak samo. To stary komp, bardzo rzadko używany. Chciałbym jednak ten czerwony kwadracik zlikwidować. Mission impossible ?
|
Skąd wiesz, sprawdzałeś? Są też różne tryby zgodności, czasami nawet działają. ;)
Obserwuj, jeśli będzie rosło to nie ma sensu się nim bawić. Może służyć co najwyżej za gustowną podstawkę pod piwo albo "pendrive" na mało istotne dane. ;) |
Ilość załączników: 1
Viktoria i Win 8 ? To se ne uda.
Smarta gdzieś mi wywiało, nie chce mi się znowu skanować. :) Długo nie pożyje. |
Zrób pełne formatowanie to go wkluczysz z tablicy. Albo możesz fizycznie remapować, bodajże Viktorią.
A taki test to nie test, pokaż S.M.A.R.T. |
Muszę go czymś zlikwidować. :)
|
Panikujesz.. dysk przekwita czy jak tam... pryszcz mu wyskoczył i panikujesz :D
http://4.bp.blogspot.com/-1K2-rrK74m...00/pryszcz.jpg |
Staruszek Samsung ATA 80GB z jednym "badem"
Ilość załączników: 1
Czym by go tu ugryźć ? Najlepiej coś, co działa pod Win 8. k***a
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:55. |