Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Karta graficzna geforce 4 mx 420 (https://forum.cdrinfo.pl/f5/karta-graficzna-geforce-4-mx-420-a-9324/)

mati1700 02.08.2002 16:03

Cytat:

Ormianin napisa***322;(a)

Jest tyle roznych mozliwosci i konfigoracji na rynku, ze naprawde trudno cokolwiek doradzac, a rozwijanie dyskusji dla zwolennikow AMD czy Intela nie ma sensu, ponadto to czy wydasz na plyte glowna 200 zl czy 1000 zl nie ma znaczenia bo to kwestia zasobnosci twojego portfela, co do reszty nalezy sie liczyc tez z tym co sie wczesniej posiadalo, jesli masz jakies karty na ISA, obudowe AT, lub din_owskie lacza (mysz, klawiatura) czasem taka wymiana plyty glownej nie ma sensu, lepiej zostawic taki komp w spokoju a kupic wszystko od nowa, a stary wykorzystywac potem jako serwer

pozdrawiam:)

Ja to chce wlasnie zrobic.Zostawie sobie tylko dysk twardy i nagryware.A reszta pojdzie do wymiany.A poza tym to moj komp nie jest taki zly tylko ta pierdo..... wbudowana karta graficzna

Ormianin 02.08.2002 14:55

Cytat:

mati1700 napisa***322;(a)
Wiecie co , doszedlem do wniosku ,ze jednak zaczekam troche ,a moze nawet i nie zaczekam.Chyba jednak zloze nowego kompa.Pmozcie mi jednak wybrac dobra plyte glowna pod athlona.Najlepej taka ,ktora obsluguje jednoczesnie i ddr i sdram.No i poradzcie jaki procek.Czy athlon jest dobry???A jaka obuduwke radzicie?Prosze o wasze opinie i doswiadczenia.No a z cena plyty glownej to tak do 450zl.;)
Jest tyle roznych mozliwosci i konfigoracji na rynku, ze naprawde trudno cokolwiek doradzac, a rozwijanie dyskusji dla zwolennikow AMD czy Intela nie ma sensu, ponadto to czy wydasz na plyte glowna 200 zl czy 1000 zl nie ma znaczenia bo to kwestia zasobnosci twojego portfela, co do reszty nalezy sie liczyc tez z tym co sie wczesniej posiadalo, jesli masz jakies karty na ISA, obudowe AT, lub din_owskie lacza (mysz, klawiatura) czasem taka wymiana plyty glownej nie ma sensu, lepiej zostawic taki komp w spokoju a kupic wszystko od nowa, a stary wykorzystywac potem jako serwer

mati1700 01.08.2002 17:42

Wiecie co , doszedlem do wniosku ,ze jednak zaczekam troche ,a moze nawet i nie zaczekam.Chyba jednak zloze nowego kompa.Pmozcie mi jednak wybrac dobra plyte glowna pod athlona.Najlepej taka ,ktora obsluguje jednoczesnie i ddr i sdram.No i poradzcie jaki procek.Czy athlon jest dobry???A jaka obuduwke radzicie?Prosze o wasze opinie i doswiadczenia.No a z cena plyty glownej to tak do 450zl.;)

Ormianin 01.08.2002 17:08

Cytat:

mati1700 napisa***322;(a)
AAAAaaaa...Zapomnialem powiedziec.Ten geforce 4 mx 420 pci kosztuje 570zl , a ja moge ja kupic za 320zl (oczywiscie nowa).
Kup tego GFa 4 i tak przeciez go kupisz

mati1700 01.08.2002 15:36

AAAAaaaa...Zapomnialem powiedziec.Ten geforce 4 mx 420 pci kosztuje 570zl , a ja moge ja kupic za 320zl (oczywiscie nowa).

mati1700 01.08.2002 15:23

Zmiana plyty glownej to wydatek .Jachce poczekac jeszcze z modernizacja kompa przynajmniej pol roku.Mam jeszcze mozliwosc kupna geforca 2 mx 400 na pci.Co o nim myslicie?

Sobol 01.08.2002 12:35

Cytat:

Druss napisa***322;(a)
Mysle ze do takiego sprzetu jak masz w zupelnosci wystarczyla by karta voodoo3 3000, nie ma co przeplacac na tego geforca, komu to potem sprzedasz. Lepiej pomysl o zmianie plyty glownej.
No ale nie ma karty v3 3000 na PCI, jest tylko na AGP

Druss 01.08.2002 12:01

Mysle ze do takiego sprzetu jak masz w zupelnosci wystarczyla by karta voodoo3 3000, nie ma co przeplacac na tego geforca, komu to potem sprzedasz. Lepiej pomysl o zmianie plyty glownej.

Sobol 01.08.2002 11:02

Mozesz sprobowac Voodoo 3 2000PCI, dostaniesz ja za ok 80 pln, a jest napawde dosc dobra .Sam ja dopiero nie dawno zmienilem, i moge powiedziec ze bylem zadowolony z niej.

manjak 01.08.2002 08:16

a kartę graf. zintegrowaną możesz wyłączyć w BIOS'ie, a tak poza tym to po nazwie GeForce 4 przed symbolem MX nie spodziewaj się wiele.

Ormianin 01.08.2002 07:59

Cytat:

Nol napisa***322;(a)
Karta graficzna oparta na PCI nigdy nie dorowna karcie na AGP. W ten splosob z GeForca 4 zrobi Ci sie cos w stylu Rivy TNT 2.
Kupno nowej plyty glownej to tez bedzie wydatek, jesli kierujesz sie wzgledami ekonomicznymi kup ta na PCI, utrata wydajnosci zawsze jakas bedzie, jednak do zwyczajnej pracy wystarczy, czyli w gierki sobie pograsz bez problemu, zamiast inwestowac w GForca 4 rozgladnij sie za czyms tanszym, bo korzysci z tego modelu raczej nie odczujesz na laczu PCI

Nol 01.08.2002 06:53

Karta graficzna oparta na PCI nigdy nie dorowna karcie na AGP. W ten splosob z GeForca 4 zrobi Ci sie cos w stylu Rivy TNT 2. Polecam Ci sprzedanie Twojej plyty glownej i zakup jakiejs lepszej na gieldzie. Wyjdzie Cie to tanio i zagwarantuje satysfakcjonujace rezultaty.

Pozdrawiam

mati1700 01.08.2002 03:05

Karta graficzna geforce 4 mx 420

CZesc!!!
Kupilem sobie 256 ramu 133 mhz firmy PNY.Postanowilem jednak kupic nowa karte graficzna.Niestety mam plyte glowna ze zintegrowana karta graficzna (( i810.Na plycie nie ma zlacza AGP , sa tylko 3 PCI.Juz 3 lata temu czytalem ,ze plyty ze zintegrowana grafika nie sa dobre ,a z zakupem kart graficznych na zlaczu PCI bedzie coraz gorzej. Tymczasem wszedlem na strone firmy komputronik.Patrze karta graficzna GEFORCE 4 MX 420 firmy PNY !!1(tej samej co mam ram).Pomyslalem suuperr.Jestem prawie zdecydowany kupic ta karte.Dreczy mnie jednak kilka pytan.Postanowilem was , doswiadczonych forumowiczow , poprosic o pomoc i opinie.Czy taka karta bedzie sie dlawic na mojej plycie glownej??Czy jakosc i szybkosc dzialania bedzie nizsza od karty na zlaczu AGP??Czy mozna zainstalowac nowa karte jezeli na plycie jest juz zintegrowana?Czy da sie ta zintegrowana jakos wylaczyc w biosie?
Mam kompa opartego na procesorze celeron II 600 MHZ oraz plyte glowna chyba produkcji intela ,ale 100% pewnosci nie mam (plyta ma kontrolery do dyskow twardych ultra ata 66).Prosilbym o dosyc pilne odpowiedzi ,gdyz zalezy mi na czasie.Za wszelka pomoc z gory dziekuje ;)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:43.