![]() |
Drobiazg.
Nawiasem mówiąc, nie mam pojęcia czemu nowe programy do wypalania płyt, ustawiają obecnie standardowo system plików UDF, niezależnie od rodzaju płyty CD/DVD/BD. Rozumiem, że to nowszy format i w przypadku Blu-Ray ma to sens, ale jak ktoś nagrywa CD z danymi? Po co?, strasznie dużo problemów z tego wynika. |
pomogło wyłączenie opcji pominięcia ograniczeń, teraz wszystko śmiga, dzieki za sugestie z tamtym linkiem !
|
Zobacz TU
|
W sumie to próbowałem już na 4 nagrywarkach (dwie moje i dwie u znajomych na zupełnie innych komputerach), a płytki też różne Verbatim , Sony , Philips i no name.
Sam tego nie rozumię , ale każdą nagraną płytę wywala jako disc error, a stare działają jak należy. |
Zmieniłeś markę/partię płyt? Więc to pewnie dlatego, bo jak rozumiem i nagrywarki i programy (nie sądzę aby miała znaczenie wersja Nero) i prędkości stosowałeś te same.
|
Nagrywanie CD z MP3 i problem w Mercedesie
Witam, od jakiegoś czasu wszystkie płyty CD z zawartością MP3 jakie nagrywam (bez różnicy na producenta) do mojej zmieniarki samochodowej wywalają błąd.
W samochodzie mam fabryczny zestaw comand APS ze zmieniarką na 6 płyt. Wszystkie wcześniej nagrane płyty działają normalnie, a te które nagrywam teraz (na Plextor PX-891 lub Lite on w laptopie) nie działają w zmieniarce, ale działają w odtwarzaczu DVD comand w tym samym samochodzie. Do nagrywania używam Nero 12, wcześniej używałem 8. ma ktoś jakieś sugestie ? |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:23. |