![]() |
tv-out
Jak podlaczyc GeForce do tv za pomoca
kabla koncentrycznego ? S-Video >> Euro - nie ma problemu.(4 zyly) Koncentryk.(2 zyly):o |
TV-OUT
W kablu koncentrycznym sygnał jest przesyłany po wysokiej częstotliwości, natomiast złącza EURO czy S-VIDEO to są informacje przesyłane po niskiej częstotliwości. Stosunkowo łatwo konwertować sygnał z wysokiej na niską częstotliwość - potrzebny jest modulator, który wycina tzw. nośną i wyodrębnia poszczególne sygnały niezbędne do odtwarzania obtazu (podnośna chrominacji, luminacja, poszczególne kolory).
Miłej zabawy:-D |
He,he..
Prosta i duzo wyjasniajaca odpowiedz... Ciekawy jestem czy inni uzywaja modulatora ? Napisalem ten post poniewaz zaintrygowaly mnie wypowiedzi innych(wczesniejsze posty),ktorzy polaczyli swoje grafy z tv za pomoca koncentryka. Aha... Jezeli macie w tv wejscie video (chinch)i karte np. GeForce 2mx400 Leadteka to nie ma problemu z polaczeniem, poniewaz dostarczony jest tam kabelek Y/C.Leadtek posiada wyjscie 6 - "bolcowe",a kabelek Y/C rozgalezienie S-Video (4 zylki) i chinch(2 zyly). Pozdro... |
Cytat:
|
Masz racje Mario.
Chodzi mi oto jak inni polaczyli za pomoca koncentryka grafe i tv. Dla zainteresowanych schematem przejsciowki S-Video > Euro podaje linka: www.divx-mpeg.prv.pl |
Ja mam taką kartę i połaczyłem ja z telewizorem skrętką tam przylutowałem euro a zdrugiej strony s-video i jacka do głosu. Chodzi bez zarzutu jak chcesz moge ci wysłac schemat. Myślę że to najprostsze rozwiązanie i najtańsze. Możesz też połączyć przez chinch a nie s-video. A zapomniałem dodać trzeba jeszce tvtoola zainstalować. Jak chcesz to też ci wrzucę , stara wersja ale nie trzeba craka i się nie wyłacza po 10min chodzi mi to wszystko na XP.
|
Czesc Pyska
Tv-tool'a - mozesz wrzucic mi na priva: maro12@go2.pl Za schemat dzieki. Mam juz polaczona grafe z tv (s-video >> euro) Pozdro... |
już ci wysłałam nie niech ci dobrze służy , jest stary ale przynajmniej chodzi bez problemu włączasz tv ctrl+f1 a wyłączasz tv ctrl+f2 jakby co mój adres pyska76@poczta.onet.pl
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:16. |