![]() |
Cytat:
|
Cytat:
|
One w tym Sztrasburgu panie to doprowadzą do tego, że przyjdą muzułmany i im pierwszym łby utnom, w mordę jeża!
|
Bo się poskarżę do Trybunału w Strasburgu że nie tolerujesz osób o innej orientacji :czytaj:
Szybko wyprą Ci te homofobiczne przekonania :haha: |
Gieju! :bicz:
|
UPDATE: Dzisiaj odpaliłem napędy na kablu od kolegi i... wszystkie działają :D
Miałem po prostu stos zepsutych kabli. |
Nie używałem tego typu rzeczy. No cóż, zadzwonię do jakiegoś ziomka, może odpali za kilka złotych jakiś stary napęd na SATA.
|
Może jakiś adapter IDE\USB bądź obudowa zewnętrzna do dysku IDE się gdzieś wala na strychu lub piwnicy.......;)
|
Napędy powinny być sprawne... Nie wiem, czy jest jeszcze w domu komputer z płytą główną obsługującą ATA :P
|
Cytat:
To zostaje sprawdzenie i upewnienie się czy napędy sprawne -podłączenie przez adapter IDE\USB bądź na innym kompie sprawdzenie:) |
No przecież wymieniał i sprawdzał... :czytaj:
|
Dla świętego spokoju i pewności jeszcze sprawdziłbym na innej taśmie:)
|
No niestety chyba tak, bo resetowałem BIOS i to samo było. Wcześniej działało i korzystałem z niego.
Pod pojęciem reset BIOS rozumiem wyjęcie baterii na mobo. |
Pytając o inne urządzenia miałem na myśli, czy podpinałeś np. HDD.
Jeśli niczego nie widzi, to raczej oznacza uszkodzenie złącza na płycie głównej. PS Wcześniej korzystałeś z tego IDE i działało? |
Właśnie mam ustawione LiteOn Master, HP Slave. Jak jest tylko jedna wpięta to też nie działa, niezależnie która. Podpiąłem inną(ze zjechanym laserem, ale wykrywalną) i też nie działa. Nie ma innych urządzeń, są tylko te nagrywarki.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:42. |