![]() |
Armikrog
Na lipiec 2014 zapowiadana jest premiera gry Armikrog, czyli nowa przygodówka twórców The Neverhood. Również tworzona techniką poklatkową i z udziałem postaci plastelinowych. Wyjdzie na PC oraz Wii, dostępna będzie w polskiej wersji językowej.
O projekcie można poczytać tutaj. Trailer: Mi "The Neverhood" bardzo się podobał i mam nadzieję, że Armikrog będzie równie dobry. Czy ktoś z szanownych forumowiczów także czeka na tą grę? :) |
Wygląda rewelacyjnie. Szkoda, że taką techniką tak mało gier powstało.
Z tego co kojarzę, zbierali na Kickstarterze i nie zebrali. Dobrze, że projekt kontynuują. |
Cytat:
|
Albo wystartowali na Kickstarterze z nadzieją na dodatkowy, nieplanowany budżet. ;d
|
Z ciekawości sprawdziłem po ile teraz chodzą oryginały The Neverhood. Wersje pudełkowe (te których sprzedano tylko 42000 egzemplarzy) dochodzą do zaskakujących kwot. Niedawna aukcja na Allegro - 800 zł :wow:
Wersje dodawane przez Microsoft do nowych komputerów są znacznie tańsze - historia gry dla ciekawych. |
No i w lipcu Armikroga nie zobaczymy, obecnie pojawiają się informacje o 4 kwartale 2014, czasem listopad 2014 ...
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:42. |