Wirus "Flash Player" rozpindolił mi ogólnie wszystko.
Ilość załączników: 1
Dom bliźniak, po lewej mieszka jeden brat, po prawej drugi brat. Jako, że to bracia, od brata nr.1 internet kablem jest poprowadzony do urządzenia brata nr.2 - czyli tego po prawej.
Urządzenie to, to zwykły "switch", następnie od tego "switcha", jest poprowadzony kabel do urządzenia => http://www.dlink.com/pl/pl/home-solu...s-n-300-router
Urządzenie to, działało jako "rozsyłacz sygnału" do dwóch komputerów stacjonarnych po kablu, i dwóch laptopów przez wi-fi. Do tego doszedł tablet na systemie "Android", oczywiście również przez wi-fi.
W czym problem, na każdym urządzeniu, po włączeniu przeglądarki, i wpisaniu jakiegoś adresu "www" pojawia się komunikat jak na zdjęciu. Doszedłem do tego, że ten upierdliwy syf, potrafi siedzieć w routerach. Sprawdzałem laptopy na połączeniu bezpośrednio z siecią internetową przez Lumię, jest to samo. Czyli wnioskuję, iż komputer jest zainfekowany. Po połączeniu telefonu z siecią wi-fi, w tym samym miejscu, jest ten sam komunikat. Na tablecie, jest ten sam komunikat. Po utworzeniu połączenia tabletu z telefonem, problem znika.
Jak mam wypierdzielić ten syfek, co mogę ratować, jak się zabezpieczyć ?
Mogę coś przetłumaczyć, bo przez tą zabawę wypiłem kilka piw za dużo. Ze zdenerwowania. :sciana:
|