Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Czy będzie wojna, konflikt zbrojny - poważne rozważania (https://forum.cdrinfo.pl/f5/czy-bedzie-wojna-konflikt-zbrojny-powazne-rozwazania-93536/)

ed hunter 26.05.2016 16:12

Strategie rosyjskiej propagandy. Podstawy

http://naszeblogi.pl/62187-strategie...gandy-podstawy

revolver0 24.05.2016 17:00

A może by tak wojnę spamerom wypowiedzieć?

ed hunter 24.05.2016 16:59

A ja mam paszport Polsatu.

Majka951 24.05.2016 14:22

Może wojny takiej jak w '39 nie będzie, ale coś się na pewno szykuje. Ja jestem z krk, całe miasto tu aż huczy na temat zamachu w śdm.

Berion 13.05.2016 17:42

Sądząc po Twoich postach, próbujesz nabić limit i wstawić pewnie później reklamę...

A gdyby ktoś wziął na poważnie to co napisałeś: w 1939 mieliśmy taki super sojusz z Anglią i Francją, więc kto by się tam bał Niemiec i Rosji.

@Chanson
I ja się zgadzam z tym co napisałeś. Ale z dwojga złego to nie wiem czy lepsza właśnie Dżuma czy Cholera. Jesteśmy za słabi aby być neutralni. Nie mamy polskiego rządu, a coraz mniej własnych pieniędzy.

revolver0 13.05.2016 14:26

Wow, to może całkowicie Polska powinna się rozbroić. Nato nam pomoże w razie w...

toma001 13.05.2016 13:42

no wg Ciebie czy Francja jest w niebezpieczenstwie? Ktoś ją atakuje - nie licząc terrorystow?

Jarson 13.05.2016 13:10

Ojejej... No toś mnie uspokoił, jesteśmy w NATO, Francja też jest w NATO - jesteśmy bezpieczni :D

toma001 13.05.2016 12:47

jesteśmy w Nato, nie ma co sie bać ruskich - tylko tego wariata Atka trzeba od wojska odstawic.....

Chanson 01.05.2016 21:20

Cytat:

Napisany przez Berion (Post 1359698)
W obecnej sytuacji to ja bym wolał stać w jednym bloku z Rosją, a nie zachodem który nas zrzuca w przepaść w którą sam leci.

Trochę dystansu do zachodu pewnie się przyda (zresztą wygląda na to, że aktualny rząd, który rzekomo ma nas wciągnąć do tej wojny z Iwanem, ma taki dystans), ale to nie musi automatycznie oznaczać zbliżenia z Rosją. Może nawet byłoby fajnie tak stać razem z braćmi Słowianami...problem w tym, że to niemożliwe - z ruskimi można rozmawiać wyłącznie z pozycji siły. Jak jesteś od nich słabszy, to ta tak zwana ,,przyjaźń'' może oznaczać jedynie poddaństwo. W zalinkowanym przez Ciebie wykładzie profesor Nowak tłumaczy, dlaczego to tak wygląda.

Berion 30.04.2016 23:57

W obecnej sytuacji to ja bym wolał stać w jednym bloku z Rosją, a nie zachodem który nas zrzuca w przepaść w którą sam leci. Ja wiem, że to nie aniołki, ale w polityce liczą się interesy, a nie sentymenty. I moim zdaniem ten gościu bardzo trzeźwo ocenił sytuację (i nie, nie jestem ruskim szpiegiem ;]).

Chanson 30.04.2016 22:57

Brzmi to przekonująco, no ale dobra propaganda musi być przekonująca - a gadanie tego pana to, niestety, ruska propaganda w czystej postaci. Biedna i niewinna Rosja, którą ktoś ciągle chce napadać. Najpierw napadła ich Gruzja, potem Ukraina, teraz Polacy mają zrobić to samo, podpuszczeni przez źródło wszelkiego zła, czyli Satany Zjednoczone.
Najlepszy jest powód tej polskiej agresji -to ma zmusić Putina do wojny z Chinami! Z Polską ruscy prawdopodobnie wygraliby stosunkowo łatwo (niestety), ale Chińczycy to już zupełnie inna historia. W ogóle co ma piernik do wiatraka? Równie dobrze mógłbym powiedzieć, że poszczuję Beriona moim jamnikiem Stefanem, a Berion tak się przerazi, że efekcie wyzwie na pojedynek pięściarski mieszkającego w pobliskim lesie niedźwiedzia Krzysztofa. Gdyby hamburgery układały takie genialne plany strategiczne, to raczej nie zostałyby światowym supermocarstwem.
Gdyby USA chciały przekonać Rosję do jakiegoś antychińskiego sojuszu, to zamiast kija użyłyby marchewki - przysyłaliby im dolary zza oceanu, żeby ratować ich walącą się gospodarkę, może pozwoliliby im wziąć sobie z powrotem Polskę i państwa bałtyckie? To akurat możliwe i tym ewentualnie możemy się martwić. Wynurzeniami pana patrioty-rusofila (dziwne połączenie swoją drogą) proponuję nie zawracać sobie głowy.

revolver0 29.04.2016 11:32

fajnie by było gdyby był nawiedzony... Pytanie od czego się zacznie. Za długo był "pokój".

Berion 29.04.2016 00:40

Jak dla mnie to trzeźwa ocena sytuacji...

Zetoxa 28.04.2016 23:17

facet jest nawiedzony, a szkoda, bo niegłupi :sciana:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:19.