![]() |
M-Disc po latach
Cytat:
|
Ilość załączników: 1
Witam Państwa,
Jak wygląda sytuacja z waszymi płytami m-disc po kilku latach ? Odświeżycie quality scany nagranych płyt ? Ja właśnie nagrałem swoją drugą M-disc, tym razem od Millenniata. Millenniata M-DISC 4x BD-R MID: MILLENMR1 (000) BDR-X213 (1.04) (QUALITY MODE) OPC = Yes @4x 09.09.2024 Załącznik 210417 |
W niedzielę, jak dobrze - zacznę ją katować. :)
|
Cytat:
Godzinę w zamrażarce to wszystko przetrwa, w transporcie towary poddane są gorszym warunkom ;-) |
Cytat:
|
Dobra, ja mogę zamrozić M-Disc BluRay - na ile czasu go wrzucić do zamrażarki? :P
|
Cytat:
|
Ilość załączników: 3
Cytat:
Płyta istnieje i ma się dobrze :) Milleniata M-Disc BD-25GB Pioneer BDR-209EBK fw.1.20 NERO 2014 x2 Sprawdzenie po ~~ trzech i pół roku \ płyta archiwum \idealnie przechowywana \zupełnie nie używana \powierzchnia idealna -bez żadnych uszkodzeń mechanicznych\użytkowych ... Testy na tym samym fizycznym egzemplarzu napędu. Test discquality Sony BWU-500S - 06.2014 Załącznik 113201 Test discquality Sony BWU-500S - 02.2016 Załącznik 113202 Test discquality Sony BWU-500S - 01.2018 Załącznik 113203 |
Cytat:
|
Wszystkie M-Disc BD-R 25GB (Milleniata\RiData\TraxData\Verbatim itp itd ) mają ten sam MID: MILLENMR1 i są produkowane przez Ritek Tajwan...
|
Odnośnie M-Disc od Verbatim'a, zastanawia mnie jedna sprawa - mianowicie jedne nośniki mają napisy "Verbatim" oraz "M-Disc", a inne nie. Widać na zdjęciach płyt zamieszczanych na Alle.
|
Zadałem mu pytanie dlaczego nie zamroził bd: )
|
Dziwne że nikt nie testuje \gotuje\piecze\smaży ,mrozi itp itd M-Disc Bluray :hmm:.....oficjalne testy również tylko dotyczą opcji M-Disc DVD+R
|
No tak teraz patrzę i widzę dvd. Może zrobi follow up wideo.
Napiszę mu później na kanale żeby tak samo przetestował bd; ) |
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:55. |