![]() |
Szukam softu do kopii całego dysku wraz z plikami
Jak w temacie.
Poszukuję takiego programu dzięki któremu wykonam kopię całego dysku twardego 80gb wraz z moim plikami. A jest tego sporo ponad 60gb. Bo chcę zrobić obraz mojego dysku, sformatować go i za jaki¶ czas przywrócić t± kopię z plikami. Skitram j± na jaki¶ czas dopóki sprawa nie ucichnie. Dodam że s± to pliki typu mp3, ISO itp. Na tym dysku nie ma systemu. Chodzi tylko o kopię dysku z plikami. Będę wdzięczny za pomoc. |
Acronis True Image ... und vieles mehr
|
|
Clonezilla.
Skoro masz tam tylko ISO/MP3 to po co w ogóle obraz dysku? |
Cytat:
Po to żeby się z nagrywaniem tego na płyty nie bawić. Bo musiałbym koło 20dvd kupić. Takto tylko obraz zrobię, przerzucę na jeden z wolnych dysków i go skitram w bezpiecznym miejscu. A za jaki¶ czas przywróce jak wszystko ucichnie. |
Się nie zrozumieli¶my chyba...
Skoro masz tylko ISO/mp3 to je po prostu przegraj na wolny dysk, skitraj w bezpiecznym miejscu, a jak wszystko ucichnie, to przegraj z powrotem. Po co bawić się w obrazy? |
Taniej wyszłoby kupić nowy dysk i na nim postawić nowy system, a ten aktualny skitrać w bezpiecznym miejscu.
|
No w sumie to kombinuje jak koń pod górkę.
Najlepiej będzie jak tylko schowam ten dysk z danymi gdzie¶ gdzie nikt szukać nie będzie. I tak większo¶ć rzeczy to niepotrzebne duperele s± w większo¶ci. Uważam że temat można zamkn±ć. Jutro się tym zajmę. Bo dzi¶ cał± nockę zarwałem i już ledwo my¶lę logicznie. Ale dzięki serdeczne wszystkim za odpowiedzi. Pozdrawiam |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:31. |