![]() |
Czekamy na reklamę 3, 2, 1 ...
|
Płyty wyrzucam do kosza a tonery oddaje do skupu,zawsze pare groszy wpadnie.
|
Apropo tematu - z dostępnością tychże skupów jest różnie. Mieszkam "w dziurze", musiałabym wieźć te swoje pojemniki po tuszach ok. 30 km do Tesco przykładowo. A z reguły jak już jestem na zakupach tam, to jakoś nigdy nie mam pamięci do tego, by te puste pojemniki ze sobą zabrać:). I tak leżą sobie miesiącami w szufladzie.
Wygooglałam w sieci raki skup: http://adaso.pl/. Korzystał ktoś może? Już nie chodzi mi tu o zarobek, ale o to czy mi te zużyte tonery przyjmą, jak je do nich pocztą wyślę. Kuriera tez mają, ale nie mam aż takiej ilości, by się na darmową przesyłkę załapać. Nie widzi mi się wyrzucanie tego do kosza. Podobny problem mam z zepsutymi płytami CD - też nie wiem, jak się sensownie ich pozbyć. |
wpisz w google skup tonerów i nazwe miasta
jeszcze pare groszy wpadnie |
Ja oddaje do pojemnika w Tesco, ale są podobno jakieś skupy, które chcą za zużute tonery płacić. Poszukam jakiegoś.
|
Jeśli to oryginały to na allegro nie ma na to zbytu?
Może ktoś dojechał swoje i potrzebuje tani złom do napełnienia tonerem? |
Często w sklepach z komputerami przyjmują. Refilują je potem różne firmy i sprzedają za grosze.
|
Wywiezc do najblizszego miesca zbiorki odpadow elektronicznych ;)
|
Puste tonery co z nimi robić?
Witam,
jak w temacie :) pytanko co zrobić z pustymi tonerami? Troszkę mam tych pojemników a słyszałem ,że niemożna wyrzucać do śmieci. Nie wiem gdzie je utylizować? |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:50. |