![]() |
Problem z nagrywarką DVD w PC
Witam jak w temacie. Marka tego napędu to :
WriteMaster DVD Writer Model SH-S202 Z przodu pisze jeszcze LightScribeDVD MultiRecoder. Z roku 2008. Napęd jest na wejście ATA. Jakieś 4 miesiące temu zaczął się sam wysuwać podczas włączania/wyłączania i normalnej pracy komputera na windzie 7 Ultimate 64bit. Przeinstalowałem system, podstawiłem dwa nowe dyski. I dalej to samo. Jak jest podłączony to sam się wysuwa. Jak go zamknę,popchę mocniej ręcznie lub wcisnę przycisk tacki. To się zamknie i po paru sekundach sam spowrotem odtworzy. Chciałbym go naprawić. Bo na chwilę obecną to jedyny mój sprawny napęd ( no nie licząc Hitachiego który już nagrywać płyt DVD nie chce, jest jeszcze starszy ). Będę wdzięczny za rady jak się zabrać za naprawę tego napędu. Pozdrawiam. |
Najczęstszą przyczyną otwierania i zamykania się samoczynnego napędów to wina switcha open-close-stop.
Rozbierz przeczyść jeżeli nie pomoże to tylko wymiana switch-a ale to przy cenach nowych nagrywarek DVD-RW zupełnie nieopłacalne i szkoda czasu;). |
Cytat:
I tak leży a mój stary Hitachi już dogorywa więc mogę zaryzykować i spróbować go naprawić. Dzięki za pomoc. Pozdrawiam |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:48. |