![]() |
PSX przycina muzykę na początku.
Witam. Używam PSX jako odtwarzacza CD i ostatnio zauważyłem, że gdy puści się muzykę (z nagrywanej płyty) to na początku strasznie ścina, co 2 sekundy jest ścina. Jednak gdy da się pochodzić trochę konsoli (2-3 utwory) to wszystko idzie dobrze.
Gry odtwarzają się dobrze, więc to nie jest chyba wina lasera. Jeśli ktoś ma jakieś rady to proszę o pomoc i dziękuję z góry za odpowiedzi ;) |
Laser, laser, laser ;) Delikatnie podkręć potencjometr.
|
Raczej wypal na lepszym nośniku. Podkręcanie potencjometrów prowadzi do znacznie szybszej śmierci lasera.
|
Wypalam na TDK CD-R (nie wiem z jakiej partii, czy coś w tym rodzaju) z prędkością 8x.
Więc to chyba nie o nośnik chodzi. Choć przy oryginalnych płytach się tak nie dzieje :hmm: |
Właśnie potwierdziłeś, że o nośnik.
|
Od kiedy TDK są złe? :szczerb: Poleciłbyś jakieś dobre CD-R skoro twierdzisz, ze te się nie nadają?
|
Przejrzyj testy CD-R i sam wybierz ;)
http://forum.cdrinfo.pl/f28/ |
Ciężko powiedzieć czy płyty firmy takiej, a takiej są złe czy dobre. To się bardzo dynamicznie zmienia. CD nie wypalałem ponad 10 lat, ale sądząc po obecnych DVD to pewnie jakość obecnych CD też jest śmietnikowa.
W ogóle w dobie komórczaków i innych komputerów, słuchanie CDDA na PSX jest nieco... dziwne. ;) |
Berion ja oprócz płyt słucham muzyki także z kaset. To może się wydawać dopiero dziwne, ale:
a)mam od groma kaset i nie chcę się ich pozbywać(bardzo silny sentyment do różnych rzeczy to moja cecha) b)wydaje mi się że z CD i kasety przegranej z CD jest lepsza jakość c)słuchanie muzyki z CD/kaset, oglądanie filmów na video, granie na starych konsolach przypomina o "starych, dobrych czasach" w których z racji wieku nie żyłem i nie pamiętam, a to pozwala mi poznać jak wtedy było Przenośnego odtwarzacza MP3 nie posiadam(kiedyś miałem ale się zepsuł). MP3 używam w zasadzie tylko na komputerze, leci w słuchawkach przez cały dzień (ponad 3 dni muzyki :D). Ogólnie wolę mieć wszystko na dysku lub na płytach. nie przekonuję się np. do Spotify. Sprawdziłem usługę, duża biblioteka muzyczna, proponuje Ci utwory podobne do Twoich preferencji muzycznych... ale to nie jest moje, nie mam tego na dysku. Te co mam na dysku, to są moje, własnoręcznie szukane, ściągane, posortowane. Tak jakoś mam :] |
a Twój telefon nie obsługuje mp3?
|
Obsługuje ale ma zepsute wyjście na słuchawki i słychać tylko w mono, co doprowadza mnie do szału(takie słuchawki)
|
Fakt, już lepiej nie słuchać niż ma być nie idealnie, nie masz innego telefonu z dobrym wyjściem słuchawkowym i obsługą mp3. Myślałem, że udało Ci się to wyjście naprawić.
|
Drugim telefonem który mam jest Nokia 6310i :rotfl:
Ogólnie oprócz komputera (z monitorem, myszką itp.) i komórki to wszystkie sprzęty elektroniczne mam starsze od siebie :spoko: |
Cytat:
http://www.r2pol.com/product-pol-115...Swoim-PSX.html |
To już lepiej używaną ps2 kupić i do tego FreeMCBoot.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:50. |