![]() |
Thunderbird - eksport kont
Małe pytanko.
Czy da się w Thunderbirdzie wyeksportować dane kont pocztowych i wiadomości do pliku - tak, jak dało się to zrobić w OE? Szukam i szukam i nie widzę...jest import wszystkiego i działa bardzo dobrze, ale gdzie jest eksport? Chodzi o to, że szykuje się reinstal systemu i karteczka z hasłami do skrzynek gdzieś zginęła :D W sumie wyciągnięcie haseł wystarczy, bo resztę pewnie można na chama kopiując foldery skrzynek. OE archiwizował skrzynki z ustawieniami i hasłami włącznie. Nie było problemów po formacie. PS Nie, to nie ja jestem w takiej potrzebie :D Opcja z odzyskaniem haseł jest tylko poprzez sms na komórę. Te smsy są po dychu, więc delikwentka jest średnio zainteresowana tym wariantem. |
Ja nie eksportuję, po formacie wystarczy pokazać mu skopiowany katalog z profilem i gotowe.
Zrób skrót do Cytat:
|
A gdzie on domyślnie ma katalog z profilem? W folderze tunderbirda nie ma...
|
Dawno nie miałem domyślnego ale powinno to być (poznasz):
Cytat:
|
Tam gdzie wszystkie programy. "C:\Users\<ludzik>\AppData\Roaming\Thunderbird \>", a na XP podobnie z tym że w Documents and Settings.
I tak jak Patrix napisał, skopiuj po prostu sam katalog z profilem. Tak w ogóle to nie lepiej mieć to portablowe? http://portableapps.com/apps/interne...rbird_portable |
A jest zakała.
Ja już kiedyś w tym grzebałem, ale daawno temu i już nie pamiętam gdzie to było...tak na szybko, to szybciej mi podpowiecie, niż sam znajdę. Dzięki :) A samych hasełek ręcznie nie wydobędę? |
Da się. W ustawieniach konta są.
|
Hasła masz w pliku
Cytat:
|
No nie ma? Albo mam mgłę na oczach, albo za trzeźwy jestem.
PS To do @andy'ego |
Ale czego nie ma? Pliku z hasłami czy tego folderu? Jak folderu to sobie włącz pokazywanie plików z atrybutem ukryty.
|
Pisałem do @andyego, że nie ma haseł w ustawieniach konta.
PS Pliku signons.sqlite też nie mam, a widok plików ukrytych mam właczony. |
|
Dobra, plik signons.sqlite jest, tylko windowa wyszukiwarka go nie widziała.
Ten Password manager jest w firefoxie? Nie używam firefoxa, nie mam go. Jakieś inne opcje? |
Czy tego chcesz, czy nie Thunderbird ma powiązania z Firefox, ja też nie używam FF.
Opcje wszystkie tu przedstawiono, wiesz gdzie masz profil, hasła i na pewno wiesz, że są zakodowane. |
Przypomniało mi się, że ona używa firefoxa :D
Spróbuję w nim powęszyć jak dostanę lapka w swoje ręce. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:01. |