![]() |
Czy można przegrywac w taki sposob?
Witam! Posiadam napedy: CD i DVD. CD na IDE, DVD na SATA. I teraz chce kumplowi przegrac plyte CD. Wiec zeby nie tracic czasu dalem w Alcoholu przegrywanie w locie tzn. od razu odczytuje z napedu CD i nagrywa na DVD.
I teraz pytanie czy mozna tak przegrywac, i czy nie spowoduje to jakis uszkodzen plyty? Odczytuje sie normalnie (tzn. rozpoznaje ja) ale sie wole upewnic. Pozdrawiam. |
Przez takie działanie wybuchnie Ci komputer. Nie powinno się nic stać, no gorzej jak trafi się wadliwa płyta, to wtedy stracisz płytę na której się coś nagrywa.
|
Można, można. Nie powinno uszkodzić płyty, chociaż w jakiś ekstremalnych przypadkach może.
|
Przy większych prędkościach może być problem jak napęd, który odczytuje nie wyrobi. Niby ten nagrywający sobie przystopuje i zacznie jak bufor się zapełni, jednak później jakość takich płytek może być wątpliwa.
Choć z drugiej strony to CD. Tam jest ile 7MB/s przy x52? :D Dzisiejsze kompy to z palcem w ..... przemielą. |
:O :wow:
Ostatnio tego typu pytanie ktoś zadał chyba z 10 lat temu. :haha: Skoro już tak przegrałeś, to widzisz że można. Problemy mogą być tylko, gdy będziesz tak przegrywał zabezpieczoną płytę. |
No i takie gdzie napęd musi użyć korekcji - mocno zarysowana płyta.
|
Chodziło mi o to czy taka płyta będzie poprawnie działać i czy mogę ewentualnie przegrywać tak płytki ;) Bo myślałem że mogą pojawić się błędy w zapisie czy coś takiego.
Fajnie jest mieć dwa napędy, zwłaszcza jeśli trzyma się (prawie) wszystko na płytach jak w moim przypadku. Dziękuję za wyjaśnienie ;) |
Jak wszystko masz na plytach to zobatrz tutaj http://forum.cdrinfo.pl/f105/filmy-d...ml#post1273791
|
Doglądam swoich zasobów regularnie, bym zauważył ;)
|
to często je doglądaj, sprawdzaj czy się dają odczytaj, kopiować itd.
|
misiozol, po raz kolejny "zobatrz" :sciana: Weź się chłopie ogarnij i zainstaluj jakąś autokorektę...
|
I też zamieść zdjęcie swoich cycków!
|
Cytat:
|
Do uwiecznienia danych na płytach to raczej tylko M-Disk od Millenniata
|
Cytat:
No i co mi po tym tak jak pisalem , ja twierdze ze jestscie tendencyjni :P Załącznik 67347 |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:22. |