![]() |
Ilość załączników: 1
Darmową wersję Visual studio zainstalowałem, bo polecali ją w książce, ale jakoś nie do końca do mnie przemawia.
DEV++ jest bardziej przejrzysty Qt zaraz sprawdzę, jak tylko się pobierze :taktak: EDIT Qt -> interfejs ok, ale po za tym ma jakieś problemy, ten sam kod źródłowy po komplikacji na VS i DEV++ jest ok, a na Qt już nie |
Kiedyś pisałem w vc i binarka zapisywała się w katalogu bin.
BTW nie lepiej pisać w Qt? |
@andy dałbym ci reputke gdyby nie limit
Cytat:
Cytat:
Cytat:
No to jeszcze jedno pytanie początkującego: W DEV++ tworzy mi automatycznie plik exe z programem po komplikacji. Visual Studio po komplikacji odpala mi program, ale pliku exe nie zapisuje, co robię źle w Visual Studio :) 1. Tworzę nowy projekt 2. Tworzę plik CPP 3. Podpinam plik do projektu 4. Komplikuję Plik exe się uruchamia, ale nie zapisuje się na dysku :( |
|
|
C++ problem z polskimi znakami
Zainteresowałem się tematem programowania w C++
Napisałem, a raczej przepisałem prosty listing aplikacji działa, ale występuje pewien mankament, brak polskich znaków. Po niżej kod: Cytat:
Czy to kwestia dodania dodatkowych danych do kodu, czy ustawienia programu? A może to ograniczenie C++ Przy nauce C++ posiłkuję się książką Stephen Prat Język C++ wydanie VI, a tam napisali, że po wpisaniu tego powinno działać, jak zniknie okno od razu mam dać cin.get i teraz okno nie znika, ale o znakach polskich nie wspomnieli. EDIT Wiem, że mogę to obejść za pomocą Notatnika++ i zmiany kodowania, za pomocą wstawiania polskich znaków w formacie np. /256 itd. ale nie ma prostszego sposobu? |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:36. |