![]() |
Playstation 2 i Modbo 760 Problem.
Witam.Posiadam ps2 scph-90004 8D.Zakupiłem owy Chip Modbo760.
Moja płyta główna to gh-071-32.Nigdzie nie mogę znaleźć schematu pod moją płytę główną znalazłem jedynie pod Gh-071-42.Czy mogę wlutować Chipa za pomocą tego schematu.Jaką temperaturę Ustawić do lutowania. Jakimi kablami lutować.Z góry dziękuje za Pomoc. |
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1184459.html
A co do lutowania to najlepiej kynarowe i tak to rozplanuj, aby były jak najkrótsze. Temperatura zależy od Twoich umiejętności, ja lutować nie potrafię i jak muszę to używam ~200*C (a przynajmniej tyle mam na skali na pokrętle, zaczynam lutować jak się zaczyna cyna roztapiać, więc nie wiem nawet czy tyle osiąga). |
Aha Dzięki Berion za pomoc a jeśli Chodzi o 3.3v i Gnd to czytalem ze jeden grubszy kabelek wystarczy a jak już to dwa cienkie.
A pytanie zasadnicze do lutowania którego wkońcu schematu użyć bo jest tam ich kilka na tym linku co podałeś. |
Nie ten link mi się wkleił. ;p Do Twojej mobo nie ma schematów, nawet na stronie modbo (z web archive). A tutaj zmagania jednego z użytkowników, ale ze względu na horror jaki zrobił nie wiadomo czy nie działa mu dlatego że fw Modbo jest niekompatybilny z tą płytą główną czy też źle polutował.
>> http://forum.cdrinfo.pl/f105/ps2-mod...towaniu-93388/ |
Hehe pamietam te arcydzielo :szczerb:
|
Czyli Nici z przeróbki Tego Modelu ? Na szczęście posiadam starego poczciwego slima
scph-70004 ale muszę go naprawić gdyż części są uszkodzone.A jeśli chodzi o ps2 scph-90004 to czytałem że ktoś go przerobił tylko grafika pogarsza się. |
Ja osobiscie sprzedal bym slima 9000x i kupil ostatnia wersje wersji FAT 5000x daje duzo wiecej mozliwosci np. jak instalacja hdd i uruchamiania gier bezposrednio z hdd , zapewne da i sie wlutowac tego chipa tylko trzeba podejsc do tego z glowa i pogrzebac w schematach i porownac co gdzie ma isc
|
a jak slim scph-70004 ? warto go przerabiać ?
Ok sprawdziłem tego slima scph-70004 i jego płyta główna to Gh-032-31 |
Cytat:
|
|
a musiałeś montować tak zwane fixy do laseru ?
|
Modbo760 nie potrzebuje fixów. Z tego co wiem. XD
|
Jak masz 7xxxx to wgraj na kartę FMCB.
I błagam Cie, nie używaj słowa: przerabiać. Niczego tutaj się nie przerabia, tylko lutuje skromny dodatkowy układ zwany modchipem. |
@Berion
Lutuje się skromny modchip w wiadomym celu ... |
Jeden nożem kroi chleb, a drugi wbija go komuś w plecy. Zakazać sprzedaży noży! :)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:25. |