![]() |
Ilość załączników: 1
Cytat:
Co do overburning na DVD jest on dużo bardziej niestabilny\nieprzewidywalny\często kończący się niepowodzeniem\końcowy zapis często zawiera błędy aż do nieba\przyrost pojemności też nie jest jakiś wielki\ Jeszcze zrozumiałbym jakby to tłoczyli ale przy zapisie laserem nigdy bym na taki zapis ważnych danych się nie zdecydował-jak dla mnie ryzyko dużo za duże;) Załącznik 67961 |
Od tego są dane kontaktowe, żeby z nich korzystać i pytać.
Co do overburningu to dlaczego? Skoro nośnik jest trwały to w czym to wadzi? Sam nigdy nie używałem, więc nie wiem jak reagują na to różne napędy, ale jeśli wszystkie dają radę podążać za ścieżką (jedyne problemy jakie mi przychodzą do głowy) to czemu nie? |
Cytat:
|
Odpisano mi, że pojemność jest identyczna co zwykłej płyty DVD, czyli te ~4.3GB. Można wysyłać im gotowy obraz dla DVD-R, można też same pliki.
|
Wysłałem list z kilkoma pytaniami. M.in o pojemność.
Zastanawiam się nad takim rodzinnym projektem time capsule i nośnik byłby jak znalazł nawet na wojnę atomową. ;) Chociaż taniej i "pojemniej" byłoby wrzucić po kilka BD-M. |
Raczej należy z przymrożeniem oka przyjąć ich wersję ~około 5GB;)
Nikt o zdrowych zmysłach nie będzie robił overburnig na DVD przy archiwizacji ważnych danych ;) |
Cytat:
|
A do tego to tylko DVD.
Zastanawia mnie dlaczego na stronie deklarują zmieścić 5GB skoro wg. standardu powinno wchodzić maksymalnie 4.3GB. |
Ilość załączników: 1
|
Można. Kto bogatemu zabroni? :mruga:
|
GlassMasterDisc
Na zamówienie, zapis w metalu, powleczony szkłem. Teraz to można nawet na księżycu backupować. :D
http://www.syylex.com/technology.html |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:30. |