![]() |
Zabawy ciąg dalszy...
Postanowiłem zmienić domyślny port 80 - bo to nie do końca mi się podoba, że po wpisaniu mojego IP wchodzi od razu moja chmura. Wymyśliłem sobie, że chcą by było w sposób tradycyjny czyli IP : Port No to przystępuję do działania: Edytuję /etc/apache2/ports.conf Zmieniam wartość Listen na mój nowy port np 222 Wydaję komendę: Cytat:
Nie działa połączenie SSL (zwykłe działa), jak dam port 80 to SSL działa co jest? Generowanie od nowa certyfikatu: Cytat:
Zauważyłem, że jak zmienię Virtualhost i sekcję Listen na nowy port to przy resetowaniu apache wywala mi, że nie ma takiego hosta wirtualnego :( EDIT Chyba edycja: Cytat:
Tylko zachodzi pytanie czemu na 80 to działało - skoro w tym pliku był port 443 :hmm: Chyba za szybko się ucieszyłem SSL działa w aplikacji mobilnej, ale już w aplikacji dla Windows nie - do tego przestaje działać po sieci lokalnej :/ Ma ktoś jakiś pomysł jak zmienić ten port? |
Adres IP na którym jest ownCloud.
Edit - no właśnie to miałem na myśli - zewnętrzne IP :] O tej porze już nie myślę, myślałem, że popełniłeś ten błąd: Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
TU coś o tym piszą Cytat:
EDIT Wystarczyło dodać IP zewnętrzne - tylko czemu to połączenie nie jest SSL :hmm: |
Kod:
sudo chown -R www-data:www-data media/NAS/owncloud |
ownCloud - problem z uprawnieniami
Postawiłem ownCloud - po sieci lokalnej śmiga jak szalone, ale już zewnątrz jest problem.
A mianowicie dostaję komunikat: Cytat:
Cytat:
Cytat:
Chmod 775 też nie przyniósł oczekiwanych rezultatów. Uprzedzając pytania: port 443 dla apache i 80 jest przekierowany prawidłowo. System plików to ext4 Kończą mi się pomysły z tymi uprawnieniami :( EDIT Trochę pokombinowałem zgodnie z opisem TUTAJ dostosowanym do moich katalogów. Teraz z zewnątrz mam: Cytat:
Nie podpinałem żadnej domeny, adres to zwykły IP :( |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:33. |