![]() |
MP3 - raz głośniejsze a raz cichsze.
Witam. Mam problem z plikami mp3, mianowicie niektóre po włączeniu są głośne, jak trzeba a niektóre takie przyciszone. Nie zależy to od jakości, bo np. plik 128kb/s jest głośny a plik 320kb/s cichutki. I muszę przyciszać lub pogłaśniać wieżę. Macie jakieś pomysły czemu tak się dzieje?
Może dam pliki dla porówniania: http://www54.zippyshare.com/v/11713793/file.html - głośny http://www65.zippyshare.com/v/13758055/file.html - cichy Może wiecie jak przerobić te ciche piosenki by były głośne? |
Kiedyś było coś takiego jak sound normalizer, pewnie jest nadal.
|
Tak się dzieje, bo były zgrane z różnym poziomem głośności. Pewnie masz je z różnych źródeł.
Musisz je przepuścić przez normalizację. Choćby nero to ma. |
Albo zgrać na nowo z oryginalnych płyt - to też jakieś rozwiązanie ;)
|
Pliki są w 99% z P2P i nie wiem kto je zgrywał, jakim programem itp. Ten który podałem (cichy) jest z YT pobrany za pomocą Free YT Downloader czy jakoś tak. To poszukam tego normalizera choć pewnie przepuszczanie przez niego tych piosenek to trochę potrwa...
|
Ale do tego ma za wolne łącze :rotfl:
PS @Dark - że też sam na to nie wpadłeś, że one muszą mieć inną głośność jeżeli są z innych źródeł. Taki urok takich mieszanych składanek. |
Cytat:
Powiedz lepiej co na giełdzie upolowałeś. |
No co? Najwygodniej tak. Wpisujesz tytuł/wykonawce, klikasz dwa razy i się ściąga. Potem jedynie do folderu przenieść.
Nie wiem o co Wam chodzi ??? Dobra znalazłem sobie programik nazywa się MP3Gain i będę go testował :D Tylko pytanie czy te ciche pliki pogłośni? |
Cytat:
Bardziej głośne przyciszy. |
No więc wiesz, jak zrobić najwygodniej.
Teraz chciałbyś jeszcze, żeby było dobrze. A to nie to samo :D |
Jak będzie wygodnie, dobrze i (co najważniejsze) bezpłatnie to z chęcią wypróbuję :)
PS Tylko nie YT bo nie jest wygodne - robienie playlisty z tylu piosenek... Nastawię tego MP3Gain'a na noc to przerobi ładnie te wszystkie MP3 :) Dzięki za pomoc! |
i na youtubie nie jest za darmo, tam są reklamy xD
|
Haha, jakie reklamy ADB i po sprawie :]
|
Swego czasu nie wiedziałem, że tam są reklamy... Zainstalowałem ADB i zapomniałem o nim... xD
|
No patrz, a mi ADB nie chce blokować reklam nakładanych na filmach YT :/
Nawet tam takiej opcji nie ma (mam ADblock Plus + filtr lubimyciasteczka) A co do kupowaniu muzy i jej słuchania np. w Deezer jest podobnie, wpisuje co chce słuchać i to słucham - i na pół roku jest za free ;) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:40. |