![]() |
TeamViewer na maszynie wirtualnej
Ilość załączników: 1
Mam Win 7 na dysku fizycznym oraz XP na vm. Aby mieć zdalny dostęp wykorzystałam TV w wersji portable. Jak się okazało system na vm działa mi bez problemu ale tylko jako serwer. Gdy ustawię go jako klienta pojawia się poniższy problem. Macie jakieś pomysły dlaczego tak się dzieje i co z tym zrobić?
|
yyy... a że tak zapytam to czy przypadkiem nie łączysz się na tym systemie wirtualnym (xp) do samego siebie czyli wewnątrz VM?
^głupie pytanie... Przecież taka pętla zrobi się jak będziesz chciała sterować z systemu gościa bo on powinien wyświetlić ci pełen obraz serwera czyli sam siebie z oknem VM i robi się z tego dziwna pętla a'la sprzężenie zwrotne dźwięku (chyba inaczej tego nie potrafię wytłumaczyć) PS Po co Ci takie dziwne rozwiązanie? :) |
Cytat:
A może to jest związane z połączeniem z internetem w jakiś sposób? |
To się incepcja nazywa.
|
Może i głupie pytanie i pomysł, ale z tv i w ogóle zdalnym sterowaniem bawie sie dopiero od wczoraj. Rodzina mnie prosi żebym im pomagała, a tłumaczenie przez sam tel gdzie co kliknąć trochę mija sie z celem. Pomyślałam, ze skorzystam z tv, ale podobno nie jest to bezpieczny program a ostatnie czego mi trzeba to jakieś wirusy. Stąd ten może "niewlaściwy" pomysł vm.
Dlatego też pomijając vm etc, napiszcie mi prosze jak sie zabezpieczyć na 100% w takim wypadku? Bo pomyślałam ze wersja portable plus blokada połączeń przychodzących będzie wystarczająca ale może jednak idę nie w tą str co powinnam? |
Czyli chcesz się połączyć via TeamViewer z gościa w VM z innym komputerem? Czy w tej samej sieci (to samo IP na WAN)?
Żaden zdalny dostęp nie jest bezpieczny, ale nie popadajmy w paranoję. Nie sądzę aby sami infekowali swoich klientów, a prawdopodobieństwo, że ktoś wyłoży ich serwery (przez które się łączycie) jest niewielkie. |
Czyli Ania chce użyć VM jako piaskownicy - z niej się łączysz do ofiary przez TV?
|
Próbowałam w tej samej sieci gdy wyskoczyla ta "incepcja" ale standardowo to chodzi mi o łączenie z innym komputerem z innym ip a dokładne w play
|
No to w czym problem?
|
Cytat:
|
Nie będzie problemu. Oczywiście komp z którym chcesz się połączyć musi być serwerem, ale to pewnie wiesz.
|
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:24. |