![]() |
Exchange synchronizacja kontaktów na smartfonie z Androidem
Im bardziej wgłębiam się w produkty Microsoftu, tym bardziej zbiera mi się na wymioty. No ale do rzeczy...
Konto Exchange (Office365 dla Firm) i synchronizacja kontaktów w smarcie z Androidem. Niby takie proste a jednak. W Outlooku w osobach/kontaktach w domyślnym folderze "Kontakty" mam sobie jakiś kontakt. Nazwijmy go Bob. Po podpięciu konta Exchange pod telefon i wyświetleniu tego konta w książce adresowej kontakt Bob jest widoczny. Tworzę kontakt Alice i umieszczam ją w nowym folderze np. Kontakty2. Alice nie pojawia się w książce adresowej mimo wymuszenia synchronizacji. Usunięcie konta Exchange w telefonie i podpięcie go ponownie nie rozwiązuje problemu. Na telefonie dalej jest widoczny tylko Bob. Dla testu Bob'a przenosimy do folderu z Alice tak aby byli razem jak Romeo i Julia. Efekt? Bob znika z książki adresowej. Wygląda na to że w telefonie synchronizują się tylko kontakty z głównego folderu "Kontakty". Kolejny wałek to brak synchronizacji grup kontaktów :) Tworzę sobie dla testu dwie grupy kontaktów: - Montecchi - Capuleti W tej pierwszej umieszczam Bob'a a w drugiej Alice. Efekt? Załamka. Nic się nie synchronizuje. Pytanie: Jak włączyć synchronizację innych folderów niż główny oraz synchronizację grup kontaktów? Próbowałem synchronizację wykonać przez aplikację OWA - tworzy konto Exchange jednak efekt jest taki sam - brak synchronizacji innych folderów i grup. Btw, jak ktoś mógł wypuścić taki szit jak to OWA? Testowane na Androidzie w wersji 4.4 i 5 z domyślną aplikacją poczty od LG. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:20. |