Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Komputery - oprogramowanie i sprzęt (https://forum.cdrinfo.pl/f113/)
-   -   brak okna logowania windows7 (https://forum.cdrinfo.pl/f113/brak-okna-logowania-windows7-94245/)

szczuru 11.02.2015 12:59

cd c:\Windows\system32\config\regback
mkdir c:\kopiarejestru
mkdir c:\orygilanyrejestr

copy sam c:\kopiarejestru\sam
copy default c:\kopiarejestru\default
copy software c:\kopiarejestru\software
copy security c:\kopiarejestru\security
copy system c:\kopiarejestru\system

cd c:\Windows\system32\config\
copy sam c:\orygilanyrejestr\sam
copy default c:\orygilanyrejestr\default
copy software c:\orygilanyrejestr\software
copy security c:\orygilanyrejestr\security
copy system c:\orygilanyrejestr\system

cd c:\kopiarejestru
copy sam c:\Windows\system32\config\sam
copy default c:\Windows\system32\config\default
copy software c:\Windows\system32\config\software
copy security c:\Windows\system32\config\security
copy system c:\Windows\system32\config\system

Po tych zabiegach powinieneś mieć kopię rejestru skopiowaną w odpowiednie miejsce jak i:
-Kopię w katalogu c:\kopiarejetru
-Kopię uszkodzonego rejestru (w razie czego) w c:\oryginalny rejestr

Za wszelkie błędy przepraszam, piszę z pamięci.

szukajek 10.02.2015 18:28

A dostałem taka opcje [quote name='glauks' date='10 Luty 2015 - 00:19' timestamp='1423523952' post='13181954']
spróbuj podmienić rejestr, tzn przekopiuj pliki sam, security, default, software i system z folderu system32\config\regback do folderu system32\config; przekopiować możesz z tego pena ratunkowego, z wiersza polecenia - jesli pen zwiera win re 7 po prostu ustaw bootowanie w biosie na usb; ewentualnie w opcjach wyboru trybu awaryjnego powinna być też chyba opcja naprawa - wybierz tam wiersz polecenia

ps - ewentualnie, jeśli naprawa będzie działać użyj poleceń net user w wierszu polecenia do zmiany hasła - poszukaj w sieci jak zmienić hasło poleceniem net user
[/quote]
Tylko jak to się w dosie kopiowalo żeby z pena czyli x:Windows\system32 przenieś to na c: hmm

misiozol 10.02.2015 18:06

Sie da ale nie w ta strone , pobierasz demo instalujesz podajesz klucz z naklejki i liczysz ze aktywacja przejdzie jak nie to dzwonisz do M$ po aktywacje i rozmawiasz ze skasowales recovery przypadkiem i tyle :D

szukajek 10.02.2015 17:58

Cytat:

Napisany przez szczuru (Post 1313749)
Jeśli system jest oryginalny OEM-owy z tego laptopa to pewnie masz partycję recovery ;)

Hmm pen drive ratunkowy zrobiłem na win 8 czy może dlatego nie odnajduje punktów partycji recorvery? Ale jest też dużą szansa ze partycja została usunięta :/
Da się jakoś na stronach Microsoftu wpisać kod Windowsa (ten z naklejki) i oni by dali ściągnąć system od siebie?

szczuru 10.02.2015 01:21

U mnie po wciśnięciu przycisku odpowiedzialnego za uruchomienie partycji recovery odpala się Hiren's Boot :szczerb:

loki7777 10.02.2015 00:55

Chyba ze ja juz usunal - ja tak robie na kazdym swoim lapku(wczesniej robiac kopie licencji, obraz mam ze strony MS a nie lubie jak system jest zasmiecony;)

szczuru 09.02.2015 23:39

Jeśli system jest oryginalny OEM-owy z tego laptopa to pewnie masz partycję recovery ;)

Berion 09.02.2015 23:06

Z ciekawości pobuszowałem po guglu i przyczyn sporo, ale rozwiązania brak. ;) Albo doradzają jakieś absurdalne czynności albo kończy się formatem. Cóż... ;)

jesi 09.02.2015 22:37

Cytat:

Napisany przez szukajek (Post 1313685)
, mam nietypowy problem z win7 ultimate 64b...
...system jest irginalnt kupiony z laptopem niestety bez cd...

Śmiem wątpić w oryginalność systemu ;) W7 Ultimate w laptopie, który kosztował ~2300 zł? To tak na marginesie. Poza tym Beria ma rację, nie wiadomo co usunąłeś i trudno się do tego problemu odnieść.

Berion 09.02.2015 18:29

Całkiem możliwe, ale jak nie napiszesz co usuwałeś to ciężko to naprawić na czuja. Przed edycją rejestru, dobrze robić kopię edytowanego wpisu. ;]

szukajek 09.02.2015 14:21

brak okna logowania windows7

, mam nietypowy problem z win7 ultimate 64b na lenovo ideapad u550. A mianowicie po włączeniu laptopa nie wyświetla sie okno z polem do wpisania hasła,widać niebieską tapete logo windows7 na dole ekranu ale nie ma okienka z ikoną ani tego gdzie wpisuje sie hasło. To samo w trybie awaryjnym i f8 uruchom przy ostatniej dobrej konfiguracji. Wciaz tylko logo windows7 kursor dziala ale na nic nie reaguje. Przez chwile widac klepsydre i dziwne znaczki.o co może tu chodzic? Jeszcze przed restartem usuwałem z rejestru pozycje po key serch. Czy jest mozliwe ze przyokazji poleciało cośco odpowiada za okno logowania? Jak sobie z tym poradzic?
Ctr del nie dziala, system jest irginalnt kupiony z laptopem niestety bez cd, utworzylem pendrive ratunkowy na win 8 ale nie da sie przywrocuc systemu poniewaz nie byly utworzone punkty przywracania systemu.
Prosze o radę i pomoc :)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:36.