![]() |
|
|
Czy ktoś zna źródło gdzie zakupie jeszcze nośniki DVD-R DL?
|
Cytat:
No ale dl są tylko dobre i oceny bardzo dobrej bym nie dał natomiast hp dvd+r to moim skromnym zdaniem obecnie najlepsze płyty dvd dostepne na rynku i nawet stacjonarny pionek dvr 555 hs pali je tak jakby cofnął się w czasie do 2007 roku a mamy przecież już niemal 2017 :) Cytat:
Parę lat temu nawet nie wiedziałem że hp ma płyty a teraz zamawiam co miesiąc 100-200 szt dvd+r i palą się doskonale niemal bez wpadek :) |
Cytat:
Cytat:
Zobaczymy czy cokolwiek da się z tym tematem zrobić .. |
dune2, absolutnie się zgodzę, oczywiście nie każdym napędem będziesz w stanie je wypalić, ale jak już zapiszesz to i z trwałością jakoś specjalnie nie ma problemu, chociaż mam najstarszą płytę HP DL wypaloną 1,5 roku temu, zobaczymy jak dalej będzie się sprawowała - póki co co jakiś czas odpalana od A do Z i bez zarzutu :)
|
HP dl mają w ankiecie 0 głosów ? dziwne bo kupiłem niedawno cake i większość pali się naprawdę dobrze.
Biorąc pod uwage stosunek ceny do jakości to obecnie jedyna alternatywa dla verbatima. |
MediaRange DVD+R DL 8,5 GB 2.4-8x MID: UMEDISC-DL1-64
Dodany do opisu MediaRange DVD+R DL 8,5 GB 2.4-8x MID: UMEDISC-DL1-64
MediaRange DVD+R DL 8,5 GB 2.4-8x MID: UMEDISC-DL1-64 dzięki @Seku |
Kodak DVD+R DL 8,5 GB x8 MID: MBIPG101-R10-65 (Made In India)
Dodany do Sondy i opisu Kodak DVD+R DL 8,5 GB x8 MID: MBIPG101-R10-65 (Made In India)
Kodak DVD+R DL 8,5 GB x8 MID: MBIPG101-R10-65 (Made In India) dzięki @Leman39 :spoko: |
Cytat:
|
Ilość załączników: 1
Bierz HP DVD+R DL plus zakup do niego Pioneer DVR 112D albo NEC 355x/455x. :)
Jak masz BluRay Pioneer BDR-209 albo z tej rodziny, to też. Oczywiście czytnik nie może być wybredny (napęd, w którym chcesz je później odtwarzać). Jednego nie mogę Ci zagwarantować - trwałości (zbyt krótko ich używam). Tu test dzisiejszy płytki nagranej pół roku temu - dane nie wyparowały (jeszcze) :) Nagrana na nec 4550A, starszej nie posiadam. Załącznik 76808 |
Cytat:
Szansa na działające i dostatecznej jakości płyty DVD DL jest tylko chyba jeszcze w sorcie http://forum.cdrinfo.pl/f28/hp-dvd-r...mag-d03-94883/ oraz http://forum.cdrinfo.pl/f28/platinum...04-66-a-94335/ Ale rozrzut jakościowy poszczególnych partii\dostaw powoduje że ich kupno to hazard z loterią ...:> |
Jaka płyta jest obecnie dobrą(najlepiej lepszą) opcją od Verbatima ?
|
sam mam pare napedow ale widze ze verbatim dl mozna dostac niewiele drozej wiec nie ma co sie bawic z hp.
A jak z hp dvr+r ? kiedys czary2mary je polecal o ile dobrze pamietam jako alternatywe dla dvd+r verbatima. |
HP to ciężkie nośniki, zobacz na ilu napędach walczyłem :P
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:12. |