![]() |
Safe Disc 2.0 i Teac CD-W516EB
moje pytanie dotyczy konkretnie programu BetaBlocker v1.01. mianowicie moja nagrywarka nie jest kompatybilna z tym zabezpieczeniem czyli Safe Disc (zarowno starszym niz 2.51 jak nowszym) wiec chcialem zapytac czy ten program na cos mi sie przyda tzn. czy pomoze mi skopiowac zabezpieczenie czy tez skoro nagrywarka nie jest kompatybilna z tym zabezpieczeniem to i tak nic mi to nie da?
|
i jeszcze jedno: czy jesli napisane jest ze nagrywarka nie obsluguje SafeDisc w wersji starszej niz 2.51 to znaczy ze SafeDisc 1 tez nie nagram? jesli tak to czy i tutaj powinienem zastosowac BetaBlocker?
|
Ty na tej nagrywarce skopiujesz wszystkie wersje SD 1 ale wersji SD2 i nowszych juz nie ruszych prawidłowo (jedynie betablocker albo opcja ampliffyw weak sectors).
|
Ja tez mam Teaca 516 EB i zrobiłem kopie oryginalnej GTA 3 która jest zabezpieczona SD 2.51 , używałem opcji: naprawiaj słabe sektory.Mam pytanie : czy kopia wykonana na moim Teacu jest gorsza od tej wykonanej na np. Lite-on który nie musi używac opcji napr. słabe sektory.Czy włączenie tej opcji powoduje to ze nie jest ona w 100% wierna ?.
|
tez jestem ciekawy... pomoze nam ktos?
|
Kopia z opcją ampliffy weak sectors jest gorsza ze wzgedu na to ż program nagrywajacy modyfikuje zawartość sektora EFM w taki sposób że w obrazie robi z niego błedny sektor a po wypaleniu sektor jest odczytywany normalnie (odczytywany jest normalnie dziękiki korekcji danych). Na niektórych napędach CDROm taka kopia nie będzie działać a z LiteOn powinna działac tak jak oryginał. Acha stosując opcję AWS na liteOn pogarsza się jakość kopiii węc lepiej z tej opcji niekorzystać. LiteOn obsługuje to sprzetowo.
|
Cytat:
thx za rozwianie watpliwosci :) |
ja tez dziekuje wszystkim i mam nadzieje ze potrwa to krocej niz 3 godziny:) . jeszcze jak by ktos mogl powiedziec czy naped ktory czyta plyte ma jakies znaczenie co do czasu i jakosci?
|
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:46. |