![]() |
no to dobrze :taktak: trochę się wystraszyłem.
|
Dobrze wygląda. :spoko:
|
Ilość załączników: 1
na smarcie się nie znam, tak wygląda
|
Lepiej zajrzyj do zakładki S.M.A.R.T. :idea:
|
Ilość załączników: 2
ludzie kochane, mam ostatnio takie zapisy dziennika w Hard disk sentinel
czy już sie rozglądać za nowym, czy jeszcze pociągnie ta stara Toshiba :( komunikat, że stan dysku jest doskonały jakoś mnie nie uspokaja :nie: |
Oddałem (wrzuciłem do wskazanego kontenerka) na ul. Międzyleskiej.
Przy okazji oddałem telefony komórkowe i zbierane latami baterie (ze 3-5kg, w tym 2szt. od laptopa). k***a Czyli mam zapisany dobry uczynek :spoko: |
Cytat:
|
AFAIK nic nie trzeba kupować. Zużyty sprzęt można nieodpłatnie oddać do utylizacji w miejscu, które taki sam sprzęt sprzedaje. Sprzęt nie musi być identyczny (np. ten sam model), ale musi być z tego samego rodzaju co w danym miejscu sprzedawany (czyli lodówki nie oddamy w sklepie motoryzacyjnym).
Nie mam pewności czy to prawo unijne czy regulowane lokalnie - w każdym razie u mnie działa, jakkolwiek sprzedawcy bardzo często udają głupa, w najlepszym przypadku twierdząc że jednak trzeba kupić - co nie jest zgodne z prawdą. |
A ja wiem kiedy nazbieram kasę na nowy ??? k***a
|
A w sklepie kupując nowy nie możesz oddać? Chyba na takie rzeczy jest opłata utylizacyjna w cenie.
|
Wystawiony do wyniesienia do utylizacji :taktak:
Jak ktoś potrzebuje sprawną jego elektronikę - to chybcikiem na priva :spoko: Gdzie we Wrocku oddać do utylizacji ??? Bo jako zmieszane śmieci komunalne to jakoś mi nie pasi. :nie: |
Ilość załączników: 1
Cytat:
Załącznik 70010 |
Logiczne bady znikną, fizyczne nie. ;)
A przecież nie wiesz jakie masz bady :nie: Remapowanie bez zerowania tworzy kolejne bady (logiczne) i taki efekt zaobserwowałeś. :czytaj: Tylko co kupić: potrzebuję cichy, zimny i niekoniecznie szybki HDD - ot taki "serwerowy". Gdzieś widziałem Toschibę 3GB ale to 420,-zł. Ten co mi padł kupiłem za 260,-zł. Pieprzona powódź w Tajlandii - ceny jeszcze nie wróciły do tamtego poziomu. :> |
Tylko po co? Bady i tak nie znikną - a nawet jakby znikły, to mojego zaufania dysk by nie odzyskał. :nieee:
|
Najpierw się zeruje a potem remapuje :D
Trwa to długooo k***a ale dopiero wtedy wiesz co tak naprawdę się dzieje. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:39. |