![]() |
Cytat:
|
Cytat:
|
Ciężko powiedzieć które są najlepsze. Większość z nich nie wyszła z "fazy beta", a więc i zwykle są niegrywalne.
Z ciekawszych to na pewno Baldur's Gate i Resident Evil 2 (nazwany przez społeczność Resident Evil 1.5 ponieważ RE2 został mocno przebudowany względem pierwotnego zamysłu, podobnie jak RE "3.5") na PSX. Onimusha na PSX (ten niestety nigdy nie wyciekł). Na Saturna to na pewno Shenmue, też nie wyciekł. Na N64 Final Fantasy 6 i chyba wszystkie gry na DD64. Na PS3 był jakiś Crash Tag Team Racing, na YT widziałem, nawet wyglądał ok. Chociaż sądząc po wersjach na PS2 pewnie byłby to średniak. CTR na PSX chyba na zawsze już pozostanie królem. :) Cytat:
|
Nigdy nie wydane gry... czyli RIP
Witam :).
Jakie są waszym zdaniem najlepsze (lub raczej: najbardziej interesujące) gry, które nigdy nie ujrzały światła dziennego? W które najchętniej byście zagrali? A może zupełnie słusznie, że niektóre tytuły zostały skasowane z listy wydawniczej? Lecimy z moją listą. 1. Virtua Fighter 3 na Saturna. Praktycznie w 100% ukończony build, gra, która na pewno nie uratowałaby Saturna przed upadkiem, ale stanowiłaby solidne pie...cie :P na pożegnanie tej konsoli. Niestety premiera DC spowodowała skasowanie tej pozycji na poprzednika, a szkoda. Może kiedyś jakiś nieoficjalny wyciek... dla mnie absolutnie św. Grall niewydanych gier, mocny nr 1. 2. Unreal&Starcraft na PSX. Umieściłem dwie pozycje na jednym miejscu, ale obydwie są symbolem tego samego - słaby sprzęt po prostu nie przeskoczy pewnych ograniczeń. Unreal swego czasu rył beret grafiką (w sumie do tej pory ryje) i - nawet pomijając rozdzielczość - nie było bata żeby Playstation było w stanie to pociągnąć. O Starcrafcie nawet nie warto wspominać :P, choć ten ostatni wyszedł na N64 nawet nie najgorzej. 3. Resident Evil na GBC. Pomijając koszmarną muzykę (spokojnie mogliby ją wyciąć) gra wydawała się zacna. Prawie idealne ;) przeniesienie wersji z PSX na mały ekran. Szkoda. Jesteśmy w dziale o konsolach, więc ograniczmy się do gier na nie, choć na PC też zacnych pozycji-zombie nie brakowało (Warcraft Adventures, Into the Shadows, Tajemnica Statuetki 2 ;P). Pozdro! :) Ten post powinien być w dziale o grach, ale z niewiadomych powodów (Berion pomożesz? :P) nie mogę tam nic napisać, wywala komunikat, że nie mam uprawnień. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:33. |