![]() |
Witam. Okazuje się, że to ograniczenie dotyczy jedynie Digital Out. Sprawdziłem tylny panel mojego bluraya i w "ramce" Digital out znajduje się Coaxial. A ja przesyłam dźwięk po hdmi, także mi w razie czego nic nie obetnie z tych kiloherców. Dzięki za odpowiedzi.
|
A w sieci za darmo bez ograniczeń... a VOB za 15 zł w HD :P
|
Taki INTERSTELLAR 40zł DVD/ 90zł BluRay Polskie HITY się wysoko ceni...
|
Dlatego wytwórnie kroją bez litości pozostałych którzy kupują na nośnikach....:sciana: brak słów....przepaść jaka powstała między DVD a BluRay jest przerażająca...:sciana:
np: cena katalogowa wydawcy filmu Ida na DVD~29zł http://allegro.pl/ida-p-pawlikowski-...203205400.html na BluRay ~129zł http://allegro.pl/ida-p-pawlikowski-...207932488.html Gdzie koszt wytłoczenia+ nadruk 10000szt DVD to około 0,3~0,5zł + pudełko\okładka --natomiast koszt wytłoczenia BluRay + nadruk to ~1,5 ~2,5zł + pudełko\okładka |
Nie oszukujmy się - ile osób kupuje legalnie filmy? Teraz jest vob dla legalnych użytkowników... a piraci nie kupują płytki oglądają z pendrive lub za pomocą dlan
|
kupuje się film za ciężkie pieniądze, do tego czystą płytę, do tego program, nagrywarkę by cieszyć się audio w jakości 192k...
i bądź tu legalny... |
Kopia zapasowa legalnie kupionej płyty to chyba jeszcze nie piractwo w UE\ jedynie chyba zabronione jest używanie oprogramowania do deszyfrowania zabezpieczeń .....;):sciana: i koło się zamyka..
|
to po co kupować oryginalną płytkę...
|
Cytat:
|
[OFF]
k***a \przymierzam się do zmiany kina w domu ale jak widać bez dokładanego przestudiowania instrukcji i przetestowania odsłuchu i parametrów się nie obędzie . @muzgotrzep Jedyna rada to kupienie kilku BD-RE 50GB\BD-R 50GB i zrobienie kopii zapasowych oryginałów. Innej rady nie widzę......:sciana::sciana: |
Cytat:
To nic innego jak zachęcanie do piractwa. Miałoby to wszystko sens, gdyby było na odwrót. Czyli oryginał miałby audio w 192k, a kopia tegoż oryginału byłaby ucinana do 48k przez odtwarzacz bluray. Wtedy wytwórnia miałaby powody do zadowolenia. To jest dla mnie logiczne. |
To wyższa logika - producent sprzętu wie, że i tak nabywca będzie piracić - ale oficjalnie się do tego nie przyzna. Wytwórnia żąda by takowe zabezpieczenie było więc producent dodaje je do użądzenia. Tym samym wytwórnia jest zadowolona, a użytkownikowi końcowemu i tak bez różnicy bo będzie mieć pirata. Proste i logiczne.
|
Cytat:
|
To bardzo proste, materiał jest obcinany byś nie piracił. I jako legalny użytkownik obejrzysz - odsłuchasz w 48khz. Pirat nie zapłaci za oryginał i odsłucha na tym samym odtwarzaczu w 192 khz.
Legalni zawsze mają gorzej ;) Proste i logiczne |
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:11. |