![]() |
Ostatnio nagrywam tylko na dvd Maxell.Wersje z Ritek sa najlepsze a z MBI wyraznie gorsze.
Te z Ritek maja wyraznie szerszy srebrny "pierscien" w srodkowej czesci plyty.Roznia sie tez odcieniem złotego koloru na calej powierzchni plyty. Jak nie zapomne to wstawie wyniki testow gdzie bedzie widac roznice w ich jakosci. |
Ilość załączników: 1
No to juz mam niemal pewnosc ze problemy z verbatimami wynikaja z ich losowej jakosci.
Po dwoch stacjonarnych pionierach i lite-on ihas124 nawet nagrywajacy jeszcze pare dni temi dobrze pionier bdr207 nagral na verbatimie fatalnie.Fakt ze to wpadka po paru bardzo dobrze nagranych ale jednak przykra.Kiedys tak nie bywalo na zadnej nagrywarce. Verbatim dvd+r (x8) na bdr207 Załącznik 70518 Po tylu latach kupowania w sumie tylko verbatimow pora rozstac sie z ta firma. No chyba ze to tylko jakies zle serie i nastepne beda dobre. |
Cytat:
|
Powodzenia :P
|
Fajnie ale ja nie mam zamiaru interesowac sie enigma2 a o zadne sugestie nie prosilem.Mimo to doceniam dobre checi :)
No a teraz pora trzymac sie tematu bo nie utworzylem go w celu dyskusji o innych metodach nagrywania tylko po to by testowac i wybrac najlepsza dla mojej stacjonarki plyte dvd :) |
Ja ci dalem sugestie i sam nie lubie ogladac niczego po sieci :P , pora sie zainteresowac co to enigma2 ;) , zamiast 50 plyt tygodniowo wypalisz 10 bo pojemnosc BD to realnie 23GB :P
|
Cytat:
Nie wiem nawet co to enigma2 i nie mam zwyczaju niczego odbierac po sieci wiec z pewnoscia nie bedzie to prosciej niz klikniecie przycisku "rec" czy "play". Wkladam plytke i wypalam i cale szczescie bo nagrywajac srednio 50 dvd tygodniowo materialu to bylby koszmar gdybym mial do tego uzywac pc :) |
A mozna wiedziec po co ci stacjonarna nagrywarka ? . Prosciej bedzie kupic zwykly palnik do pc i kupic dekoder na enigma2 , masz dostep do materialow po sieci bezposredni wglad na dysk , mozesz przezucic na usb i wiele wiecej opcji ;) sa nawet 4x dvb-s2 itd.
|
A sa stacjonarne nagrywarki blu-ray w dobrej cenie ?
Bo ja widzialem tylko jvc za 7 tys i mimo ceny bez wejscia hdmi wiec i tak nie nagram w hd oraz jakis funai ktory jest ciezko dostepny. |
A nie pora zainwestowac w blueray , pojemnosc wieksza plyty tanie ;)
|
Ilość załączników: 2
Kolejne verbatimy dvd+r nagrane na tym "nowym" pionierze.
Jak widac jest zle.Wiecej verbatimow nie bede kupowal bo na maxelach wyniki sa znacznie lepsze i co najwazniejsze nie ma znaczacych wpadek. Załącznik 70505 Załącznik 70506 |
|
Niezbyt rozumiem dlaczego musialbym isc do sklepu z nagrywarka ? :)
Przeciez mam rozne plyty w domu i je testuje.Pozostaje analiza wynikow testow. Nie da sie z nich wyciagnac wniosku czy lepiej wypadaja maxell czy sony ? Verbatim dvd+r nagrany na tym drugim "nowym" pionierze. Jak widac jakosc nagrania w kratke Załącznik 70503 |
Musisz z nagrywarką do sklepu iść ..........;) i testować przed zakupem;)
Naprawdę trudno coś polecić tym bardziej że mina prawie w każdym cake dziś siedzi...... Jeżeli RitekF16 ładnie Tobie wychodzi to szukaj TDK\Maxell Made in Tajwan \Platinium DVD+R,....TraxData\Memorex\Ritek DVD+R...ostatnio naprawdę całkiem niezłe się trafiają od kiedy RITEK nową tłocznię postawił...........:) |
Ilość załączników: 2
Kolejny Maxell na starej nagrywarce juz nagral sie bardzo slabo.
Wszystko wskazuje ze ona jednak umiera. Dobrze ze juz mam malo do zgrania z jej dysku. Załącznik 70489 |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:21. |