![]() |
Dokładnie 21. Włączam, choć ostatnio rzadko.
Jakiś czas temu stał sobie podłączony do komputera rodziców. Siostra postanowiła zrobić im prezent i kupiła zamiast niego 19" LCD za niespełna 300 zł - jak zobaczyłem ten wyświetlacz i obraz, jaki "produkuje", to jedynie zaśmiałem się pod nosem :P Nie skomentowałem i nie próbowałem wyprowadzić z błędu; jedna z moich naczelnych zasad, nauczyłem się już tego - nie uszczęśliwiaj nikogo na siłę :D Jak LCD lepszy, bardziej nowoczesny, to ok, jawohl... |
wygląda mi na 21", jak nie większy... A włączasz go czasem, bo one się lubią psuć jak nie są włączane?
|
EIZO - to sprzęt z wyższej półki - ale jeśli ktoś na tym zarabia - to wbrew pozorom szybko się zwraca.
|
Ilość załączników: 1
Mam większy, taki konkretnie (zdjęcie z neta, ale to ten sam model):
Załącznik 70515 Pamiętam, jak po odebraniu go (zamówiliśmy ze znajomym dwa, poszło jedną przesyłką, potem odebrałem go z drugiego końca lublina i miejskim wiozłem do siebie - w zwykłej taksówce by się z opakowanim nie zmieścił) mieliśmy we dwóch spory problem, żeby pudło przetaszczyć najpierw na przystanek, a potem z przystanku do mieszkania :D Waga jeszcze była ok (35 kg bodajże?), ale w połączeniu z rozmiarami i jeszcze środkiem ciężkości wyraźnie przesuniętym w stronę kineskopu... Dziś stoi u rodziców w magazynku, ale ciągle jest w obwodzie w razie czego. Jak mi się kiedyś zdarzy kupić LCD Eizo, no to wtedy dopiero ten z czystym sumieniem oddam... |
Cytat:
|
Chyba do zawodow kto dalej nim rzuci lol2
|
takim do testów bym nie pogardził klik.
|
Cytat:
Warto też pamiętać, że czasem warto założyć firmę starając się o dofinansowanie - wówczas można takie braki sobie pokryć, a komfort pracy oraz możliwości wzrastają diametralnie :) |
Może i mała rozdzielczość ale kolory lepsze xD
|
Cytat:
|
Cytat:
Zastanawiający jest ten kompleks kobiet. One zawsze myślą że są brzydkie. Chyba, że nick Raptorzysko wziął się z czego innego. ;p A co do monitora, już po samej rozdzielczości lepszy. Tylko hmmm... Cytat:
@Mgit Bez przesady, kilkanaście kafli za monitor to a bym nie dał. Chyba z platyny jest w środku... Dorzucają chociaż kolorymetr? :P |
czasem monitory crt ludzie za darmo oddają, by miejsce w mieszkaniu/pokoju zrobić xD
A o lutowaniu pomyśl xD jak o zabawie tak czy siak nie działa, a jak naprawić się uda pieniądze zostaną xD |
Cytat:
No można szukać tego CRT, ale miało być do 3k i po kosztach że tak powiem. A o droższych monitorach można pomyśleć, jak będzie miała stałe źródło dochodu - póki co jest Freelancerką - więc różnie to u niej bywa. :) |
Monitor dla grafika wektorowego i bitmapy - to tylko EIZO - i nie ma zmiłuj się, że drogo. Taki wydatek się zwraca.
Wiem po sobie - wprawdzie zajmuję się zawodowo innym rodzajem grafiki bo 3D - ale zakup kompa za kilkanaście tyś. zł (łącznie - ze wszelakimi dodatkami) się zwrócił i to dosyć szybko - a ile czasu dzięki temu się zaoszczędziło :) Tak samo jest w przypadku monitora czy nawet aparatu (lustrzanki) - jeśli sprzęt na siebie zarabia - to nie ma co na tym oszczędzać! |
a tą płytę w tym lapku nie idzie lutownicą (kolbą hotair) przejechać i tak jest zepsuty a tak może coś się naprawi. W tej cenie sensownego monitora nie kupisz do grafiki, ale chyba lepszy będzie niż matryca w lapku nawet ten lg za 400zł.
Co do crt, fakt jest archaiczny ale kolory lepiej by odwzorowywał niż monitor za 400 złoty, ten crt miałby jedynie służyć do testowania, porównania, nie do ciągłej pracy. Karta ma dvi więc o co chodzi? Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:47. |