![]() |
TEENSY2PS3
Ilość załączników: 1
|
Widzialem juz duzo wczesniej podobne cudo , ale to jak dla mnie to nadmiar i takie troche nieporeczne bo tasma na clip360 jest bardzo krotka .
http://www.psdevwiki.com/ps3/images/...ay_-_intro.jpg |
Może jakiś opis na co to, po co to, i co to daje?
|
Umożliwia zapewne odblokowanie konsoli byś mógł cieszyć się ją w pełni xD
|
W jaki sposób konsole są zablokowane? Napisz rozprawkę. :P
@Mgit Ułatwia odczyt/zapis NAND/NOR. Mniej lutowania i masz wszystko w jednym kawałku. |
Cytat:
|
W taki że nie można odpalać swoich kopii, zarządzać trofeami czy zapisami z gry, o to mi chodziło xD
|
A to wyjście jack po co?
Dodatkowa karta dźwiękowa czy co? |
zasilanie zapewne jest na laminacie napisane +5v, -.
|
Trochę dziwne to wymyślili ;)
Grunt by działało |
Przecież to są dwie różne konstrukcje... Pierwsza zasilana z chyba z samego USB przez Teensy (albo z konsoli), druga która wkleił Misiozol przez zewnętrzny zasilacz (to nie jack lol).
Ale wy nie światowe jesteśta. :P |
Jak dla mnie płytka od littlebalup o ile wyjdzie to kilka lat za późno:) Każdy domorosły elektronik bez problemu potrafi zmontować takiego toola. Swojego zmontowałem dla funu. Aby narzędzie było bardziej uniwersalne nie lutowałem nic na sztywno tylko teensy z clipem połączyłem krótkimi przewodami do płytek stykowych pod goldpin.
Poza tym ten czerwony 360clip już ciężko dostać teraz jest 48/56 uni clip. I od razu wyjaśniam Teensy jak i clip pracują na napięciu 3.3V. Niezbędny regulator napięcia do wlutowania, przecięcie ścieżki 5V oraz połączenie dwóch padów 3V na płytce teensy. Zresztą w sieci jest masa informacji, schematów itp. Do nandów jest to jedyna słuszna opcja ale do nor jak dla mnie najwygodniejszy jest mimo wszystko e3 flasher. Jak by ktoś miał problem to służę radą. |
Nie trzeba nic lutowac ani ciac sciezek , to sa bajki atmel jest zasilany na 5V z usb zajrzyj w specyfikacje do pdf Operating voltages 2.7 - 5.5V ;) , a NOR z plyty 3.3V jedyne co jest potrzebne to wspolna masa ;) , a clip360 jak chcesz to ci paletami moge zamawiac jak chcesz nic nie brakuje :P
|
Ja tak zrobiłem zeby ujednolicić napięcie pod zasilanie z ATX na clip+teensy. A atmel wiadomo, że przez miniUSB jest zasilany. Masz dostęp do tych czerwonych clipów?
|
A w jakim celu zasilasz clip bez sensewne rozwiazanie i jedno z najgorszych , zdajesz sobie sprawe ze popalisz styki tam plynie ponad 2 Ampery bo musisz zasilic cala plyte absolutnie bez sensu ryzyko upalenia sciezki lub tasmy za***iste , lepiej zasilic konsole z zasilacza konsoli zrobic wspolna mase i tensy zasilic z usb , i tak musisz tristate polutowac zeby zablokowac konsoli dostep do NOR .
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:34. |