Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Kupię/Sprzedam/Zamienię (https://forum.cdrinfo.pl/f4/)
-   -   [Sprzedam] Xbox (https://forum.cdrinfo.pl/f4/xbox-94625/)

Berion 25.04.2015 21:00

Xbox

Ilość załączników: 10
Z bólem serca, ale sprzedaję - konsolę Xbox. Służyła wiernie przez wiele lat i równie dzielnie znosiła wszelkie kalumnie i oszczerstwa o oszukiwanie podczas grania. ;) Stan oceniam na niemal idealny-zakurzony. Konsola jest w pełni sprawna, z dwoma drobnymi mankamentami w postaci tacki, która nie zawsze chce się wysuwać za pierwszym razem (zabrudzone tryby lub pasek) i baterii która nie podtrzymuje daty (można wymienić). Napęd odczytuje wszystkie płyty XDVD (oryginalne gry), DVD-ROM, DVD-R, DVD-RW i CD-RW.

Konsola posiada wlutowany DuoX2 Lite z fw Evox M8+, dzięki czemu nie ma problemu z włączaniem po rozładowaniu baterii, można mieć odblokowany dysk twardy, a do tego najwyższy priorytet bootowania jest dla napędu (w razie gdyby np. dziecko usunęło jakieś dane z partycji C, zawsze można przywrócić dashboard i resztę oprogramowania z płyty bez konieczności ryzykowania uszkodzenia kontrolera jak w przypadku soft modu). Jako, że jest to wersja Xbox’a 1.6, wlutowane jest także zabezpieczenie MCPX, chroniące układ graficzny przed spaleniem po kilku latach pracy. Dashboardem jest najlepszy z ostatnich lat życia Xbox’owej sceny: UnleashX, ze wszystkimi funkcjami wpisanymi do menu. Można więc:
  • kontrolować tackę (zamykać i otwierać)
  • kopiować gry z oryginalnych płyt na dysk konsoli (z poziomu UX lub przez program Xbox2DVD)
  • zarządzać save’ami z gier
  • zarządzać danymi na wszystkich partycjach i urządzeniach
  • przesyłać pliki przez FTP (już skonfigurowany)
  • formatować wszystkie partycje (opcje chronione hasłem)
  • włączać, wyłączać i resetować konsolę bez podnoszenia się z wyrka ;)
  • dzięki Xbox Media Center oglądać filmy i słuchać muzyki (obsługiwane setki formatów plików)
  • dzięki Xored Xbox Trainer Launcher, cheatować w grach (zestaw dla kilku tysięcy gier)
  • w przypadku gdyby np. dziecko narobiło armagedon w opcjach, można w prosty sposób przywrócić poprzednie
Programy zostały podzielone na kategorie (aplikacje użytkowe, emulatory, porty gier z PC, gry homebrew), wczytywane automatycznie po nazwie pliku wykonywalnego. Można więc zagrać w takie hity z PC jak:
  • Quake
  • Quake 2
  • Quake 3
  • Duke Nukem 3D
  • Hexen
  • Doom
Do których działania wymagane są zasoby z tych gier z oryginalnych płyt (mogą pochodzić z wersji ze Steam, GOG etc., ze względu na prawa autorskie nie wgrywałem). Są już w pełni skonfigurowane.

Można również z powodzeniem emulować konsole:
  • Nintendo Famicom/NES (znane u nas jako Pegasus)
  • Nintendo Gameboy i Gameboy Advance (GB/GBC/GBA)
  • Super Nintendo Entertainment System (SNES)
  • Sega Genesis/Mega Drive
  • i wiele, wiele innych!

W skład zestawu wchodzą:
  • konsola v1.6 PAL (region 4)
  • dwa oryginalne joypady (druga generacja)
  • oryginalny kabel RCA
  • kabel RGB/S-Video/optyk
  • kabel zasilający
  • kabel sieciowy RJ-45 cat5e
  • płyta-matka na wypadek fuckupu (dziecko, żona, śmierć HDD itp. kataklizmy)
  • kopia firmware konsoli, napędu, eeprom i klucze ata password do HDD
  • lekko podniszczone pudełko (sprawca został ukarany ;])
  • gwarancja sprzedającego, starego scenowca, że nie zostałeś zrobiony w balona!
  • darmowy, dożywotni helpdesk do tej konsoli :P

Cena jak za taki zestaw to pół darmo, czyli 300zł plus koszta wysyłki. A do tego mnóstwo pozytywnej energii od sprzedającego, karma i te sprawy.

Możliwy odbiór osobisty na terenie Warszawy - centrum.

http://forum.cdrinfo.pl/attachments/...375-xbox-2.png
http://forum.cdrinfo.pl/attachments/...375-xbox-3.png

Berion 25.04.2015 21:01

Ilość załączników: 4
Załączniki.

szczuru 27.04.2015 12:20

Cytat:

Napisany przez Berion (Post 1322632)
(...)Konsola jest w pełni sprawna, z dwoma drobnymi mankamentami w postaci tacki, która nie zawsze chce się wysuwać za pierwszym razem (zabrudzone tryby lub pasek) (...)

Mam to samo - pasek ;) Do gorącej wody i jeszcze ze 2-3 lata posłuży idealnie ;)

Berion 27.04.2015 13:15

Ale to trzeba by rozebrać, a ja mam dwie lewe ręce do hw.

Nie wiem czy to jest jakoś bardzo uciążliwe. Czasami zaskakuje od razu, a czasami potrzeba dwóch/trzech prób do otworzenia. A na Xbox'ie i tak odpala się wszystko z HDD bo wszystko działa z HDD i wszystkie HDD są kompatybilne.

szczuru 27.04.2015 22:10

Zobacz czy z płytą w napędzie jest tak samo ;) Być może w płytą w napędzie (nawet pustą) będzie otwierać się za każdym razem.

Berion 27.04.2015 22:31

Nie próbowałem bo już go spakowałem, ale dlaczego miałoby to mieć znaczenie?

szczuru 28.04.2015 10:11

U mnie jest właśnie problem z gumką, i jak jest płyta w napędzie to jest ona (gumka ;P ) minimalnie bardziej napięta przez co działa :)

Karlow82 15.05.2015 21:26

Też mnie o tych czarach z gumką znajomi opowiadali.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:28.