Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   High Definition (https://forum.cdrinfo.pl/f111/)
-   -   Unitek PCI-x Karta przechwytująca 4xHDMI (DK-7801) czy warto? (https://forum.cdrinfo.pl/f111/unitek-pci-x-karta-przechwytujaca-4xhdmi-dk-7801-czy-warto-94733/)

ethar 08.06.2015 00:37

Unitek PCI-x Karta przechwytująca 4xHDMI (DK-7801) czy warto?
 
Witam,

jako, że nie znalazłem odpowiedniego działu na tego typu sprzęt, dział edycji konwersji materiału HD wydawał mi się najbardziej odpowiedni.

Tematem dyskusji jest ta karta: Unitek PCI-x Karta przechwytująca 4xHDMI (DK-7801)

http://www.ceneo.pl/17395875

I tutaj parę pytań ktoś miał styczność może polecić? Karta wydaje się być bardzo atrakcyjna cenowo. Ale nasuwa mi się parę pytań.

Rozumiem, że karta ma same wejścia, a wyjściem musi być zwykła karta graficzna czy komp o parametrach:

Typ procesora TripleCore AMD Athlon II X3 460, 3400 MHz (17 x 200)
AMD Radeon HD 6670
8GB Ram 1333
To udźwignie ?

W sumie chodzi o puszczenie sygnału dalej, jakiej jakości się mogę spodziewać ? Parometrowo to co jest podane w opisie wygląda dobrze (ale wiadomo jak to jest).
Niestety nigdzie nie mogłem znaleźć materiału nagrywanego z tej właśnie karty.

Chciałbym nagrywać obraz z PS3/Laptopa - rozumiem, że mogę to zrobić tak PS3 -> Karta przechwytująca w PC -> Narywanie na HDD -> Karta Graficzna w PC -> TV - tak to działa? Dobrze rozumiem?

Czy może ktoś coś innego poleci?

Edit: znalazłem jeszcze coś takiego http://www.avermedia.eu/PL/product/P...il.aspx?Id=528 - tylko pytanie czy przechwyci mi obraz z PS3 (on jest jakoś szyfrowany więc nie wiem nie mogę tego nigdzie potwierdzić).

Edit 2: W obydwóch kartach nie jestem pewien czy ten PC da radę, ale znalazłem jeszcze - http://www.ceneo.pl/26692885#tab=reviews ponoć odciąża CPU podczas nagrywania.

Berion 08.06.2015 02:40

Szyfrowany? Tylko HDCP, a ten przecież już dawno poległ.

ethar 08.06.2015 09:35

Cytat:

Napisany przez Berion (Post 1327000)
Szyfrowany? Tylko HDCP, a ten przecież już dawno poległ.

Tak właśnie chodziło mi o HDCP, już pamięć starcza zawodzi :)

Już dawno poległ? W sensie, że wyłączyli go podczas jakiegoś nowego OFW/CFW coś przespałem?

misiozol 08.06.2015 09:45

Jak chcesz nagrywac z ps3 to mozna bezposrednio z ps3 po sieci bo jest wtyczka do tego jesli masz cfw , co do HDCP to jest zlamany aczkolwiek ciagle go implementuja i sprzet ciagle go musi wspierac ;)

ethar 08.06.2015 09:47

Jaka nazwa tej wtyczki ?:) I jak dobrze przechwytuje obraz ? ;)

O to chodzi?

http://www.psx-place.com/ps3-news/16...ate-v0211.html

misiozol 08.06.2015 10:56

Gdzies ja widzialem ale za cholercie nie powiem ci czy to jest to gdzies byla wzmianka o tym w dziale konsole w jakies dyskuji wyplynelo i podobno to nawet przyzwoicie dziala , ja nie uzywalem bo nie mam takiej potrzeby obraz jest wysylany po lan pod jakims portem z tego co kojarze ;)

nie wiem moze o to chodzilo

http://www.psx-place.com/forum/ps3-n...port-1188.html

Berion 08.06.2015 11:07

Tak to ta, ale nie pokładaj w tym dużych nadziei bo musi przecież dzielić zasoby z grą. A więc nie zawsze będzie działać. I nie po sieci tylko na HDD.

To co mu proponujesz jest jeszcze cięższe. :P

ethar 08.06.2015 12:14

O webmanie już osobny temat założyłem :) On odpada za to widziałem filmiki z tego pluginu co podesłałem przez FTP na PC i naprawdę bardzo zadowalające podsyłam linki:

https://www.youtube.com/watch?v=ojBIq0DH48w

https://www.youtube.com/watch?v=pkniD5g4Ofw

https://www.youtube.com/watch?featur...iD5g4Ofw#t=146

720p i nic nie klatkuje, na 3 fimiku widać, że momentami jest problem z dźwiękiem (ale minimalny na paru filmikach z tego pluginu one występują).

Ktoś to "tetował" ? Ja potestuję dzisiaj wieczorem :)

Ten POC to chyba po FTP leci - widziałem na YT jak ziomek miał wyświetlany obraz konsoli na PC więc wydaje mi się, że tak działa.

ethar 08.06.2015 17:35

http://www.psdevwiki.com/ps3/Talk:Re...stom_Container dotarlem do Compability list :)

Berion 09.06.2015 17:07

Złamane w takim sensie, że znany jest klucz szyfrujący sygnał. Dzięki czemu chińczyki porobili już karty itp. do np. przechwytywania wideo.

HDCP można wyłączyć, ale na prawdziwych DEX. Na Rebug i konwertach to nie zadziała, więc tak jak piszesz odpada (ponieważ to nie jest kwestia oprogramowania - a przynajmniej tak twierdził mathieulh dawno temu).


Raczej lepszym rozwiązaniem jest karta do PC. Ale na tym to ja się już nie znam.


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:14.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.