![]() |
Cóż - jedni zbierają znaczki, inni hodują rybki.
Każdy ma jakiegoś świra. |
Cytat:
Cytat:
Na jednym z filmików gość instalację przerabiał w domu, co by produkować wodę uzdatnioną dla rybek - to już trzeba mieć banie niezłą - co by mieszkanie przerabiać by rybkom wygodnie było :P |
A bimbrownię? :>
|
zielony jak roślina to jestem ja w tym temacie :) nikt w okolicy nie ma akwarium
|
Cytat:
|
Na YT jest fajny kanał mokre łapy TV: okazuje się, że woda musi mieć odpowiednie PH... to nie takie proste jak się wydaje :szczerb:
Zerknij na ten kanał, akwarium gościa wygląda bajecznie - ale ile on na to czasu poświęcił, to bania mała ;) |
to nie wolno zwykłej wody nalać z kranu i odstać jeden dzień przed wpuszczeniem rybek?
|
czy pijane rybki pływają ogonkiem do przodu?
|
Cytat:
|
Wszystko można wypić! ||
|
Cytat:
;) |
Ale kojarzy się z bimbrem :szczerb:
|
Cytat:
Nie, to nie jest mieszanka do picia. :) EDIT: Tak dla objaśnienia, w dużej butelce jest zacier (wg powyższego przepisu). Mała butelka służy jako filtr/bufor, dyfuzor leży w akwarium. Dziury w nakrętkach uszczelnione klejem plastikowym z pistoletu na sztyfty. Na węzyku który idzie do akwarium jest jeszcze zaciskacz, jako prowizoryczny regulator dozowania gazu. Ot cała filozofia. |
Nikt tego pił nie będzie... a może? :szczerb:
|
Zostałem "oświecony", że przepis 1410 to 1kg cukru, 4 litry wody i 10dkg drożdży, jednak mój przepis, jest bliski temu schematowi, a zarazem dobrze sprawuje się w akwarystyce.
:) |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:53. |