![]() |
Ilość załączników: 4
Witam
Zachciało mi się włączać PC za pomocą telefonu - od tak zdalnie. I tu pojawił się problem - owa funkcja nie działa. Ustawiłem jak na screenie... płyta to obsługuje, na routerze ustawiłem przekierowanie portu 9 na adres IP komputera. I jak nie działało tak nie działa. Ani po LAN ani z zewnątrz. Coś trzeba jeszcze ustawić, czy co? Jakieś pomysły? Router to WNDR4500v2 komputer podpięty kablem EDIT Usługa SNMP włączona -> efektów brak, zaczyna mnie już to denerwować, dla czego to działać nie chce :/ PS Wywaliłem sterowniki od intela, dałem systemowe - efektu nadal brak. Różnica to wygląd karty właściwości |
Może problem leży w sygnale. Spróbuj wysłać z systemu na Linuksie np.
|
Sprawdziłem na Debianie, pakiet wysyła, ale potwierdzenia żadnego nie ma, przyjmuje komendę i pojawia się standardowy znak zachęty do wpisania kolejnej komendy
Może trzeba jakiś pakiet doinstalować? W drodze desperacji sprawdziłem jak zachowa się przy wpisaniu ręcznie polecenia w cmd, też pakiet wysyła, ale reakcji brak. Zaczynam podejrzewać soft routera... Albo jakieś problemy po aktualizacji do 10... |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:05. |