![]() |
raczej nic szybszego nie znajdziesz bo sciezki sa zakodowane .
|
Problem trochę inny, ale również dotyczy dźwięku. Mam audio1 (pol) i audio2 (ang). Chciałbym je zamienić miejscami (audio1 ang). Mogę rozłożyć i złożyć zamieniając, ale może coś szybszego? Nauki nigdy dość :)
|
Reetou na pewno będzie wiedział. Tylko chwilowo jest nieobecny.
Cierpliwości. :) |
Poradziłem sobie z problemem. Zrobiłem demux całości (PcgDemux) i złożyłem na nowo wyciągnięte z pliku VOB elementy (MuxMan). Tak przygotowany materiał działa bez zarzutu, co tylko potwierdza diagnozę, że jest jakiś problem ze strukturą DVD, a nie z samymi składowymi. Jakby ktoś miał jakiś pomysł, co powoduje powyższe usterki, to śmiało. Zawsze dobrze jest się czegoś nauczyć.
|
Cześć. Dzięki za odpowiedź. Odpiszę w punktach, żeby było przejrzyście.
1. Właściwości (MediaInfo): Kod:
GeneralKod:
Duration : 30:37.738 (88 211 440 samples) |
Ciekawe. Kliknij we włąściwoś i pliku podczas odtwarzania mpc i podaj co to jest. Możesz użycz oddzielnego programu nedia info na samym vobie.
Co się dzieje jak próbujesz odtworzyć sam wyekstrachowany dżwięk? jakie ma właściwości? Co to za format. |
Problem z dźwiękiem [DVD]
Witam. Mam problem z dźwiękiem nie samego filmu, ale dodatku zamieszczonego na płycie. Chodzi o polskie wydanie filmu "Berlin Calling". Otóż na żadnym odtwarzaczu, zarówno stacjonarnym jak i na komputerze, w rzeczonym pliku wideo nie słychać dźwięku. Zgrałem sobie ten dodatek na dysk (DVDShrink), pogrzebałem nieco i okazuje się, że dźwięk jest (udało mi się go nawet wyeksportować). Teraz opiszę jak zachowuje się ten materiał w dwóch różnych sytuacjach:
1. Odpalam w Media Player Classic przy użyciu opcji "Open Directory" -> nie ma dźwięku, ale są napisy. 2. Odpalam w Media Player Classic sam plik VOB ("Open File...") -> jest dźwięk, ale nie można włączyć napisów. Zaobserwowałem jeszcze, że przy opcji pierwszej FPS pokazuje prawidłowo (25), a przy drugiej jest podwojony (50). Chciałem spróbować opcji wyciągnięcia napisów z filmu (SubRip) i później to sobie jakoś złożyć do kupy, ale okazuje się, że jest totalny rozjazd w synchronizacji i szczerze powiem średnio mi się widzi synchronizowanie tego ręcznie (zwłaszcza, że film po niemiecku, więc ciężko mi się połapać który fragment gdzie). Obstawiam jakiś problem w pliku IFO, ale nie mam pomysłu co z tym fantem zrobić. Proszę o pomoc. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:12. |