![]() |
Nie chodzi o to czy nie da rady, tylko czy mu można ufać skoro plik hosts jest ignorowany? To oczywiście pytanie retoryczne. ;) Nie mam zdrowia sprawdzać skoro można to zabić na wyjściu w routerze.
|
A mnie ciekawi co trzeba wykastrowac :szczerb: , ale no zeby firewall nie dal rady ? nie chodzi mi o trm M$ tylko jakiejs innej firmy ;)
|
To chyba oczywiste, że tego gówna nie będę używał? Mam Windowsa 7 i póki co wszystko co potrzebuję na nim działa i estetycznie wygląda. Problem w tym, że pewnego dnia będę zmuszony się przesiąść. I daj mi spokój z Linuksem Andy, używam, ale są programy które wymuszają na mnie okienka - programy do pracy i nawet mi nie wspominaj o Wine bo nie będę ryzykować. :P Na domiar złego wciąż mam HD4250 i Linux chodzi na nim jak traktor.
Po za tym. Klienci używają Windowsa 10. Choćby tylko dlatego, że to... nowość i za darmo. I co im powiesz? Używaj Pan Linuksa? ;] Dlatego na jednym swoim notebooku gdzie była ósemka, zaktualizowałem. Pobawiłem się i wywaliłem w diabły piekielne na drugi dzień. |
Nie rozumiem Cię. System Ci kompletnie nie podchodzi, ubijasz większość rzeczy w nim. Nie lepiej przejść na Linuksa? Różnorakie dystrybucje linuksa też*nie są bez wad ale przynajmniej nie masz tego całego syfu, który blokujesz w Windowsie...
|
Jak wszystko to wszystko! :D
@rewolwer To snifuj, dopiszesz. :P @ed Na routerze w zaporze. Jeśli fw nie rozumie gwiazdek przed domeną to masz kłopot bo tych serwerów jest pierdylion, a zawsze mogą dostawić jakiś nowy. Jeśli nie rozumie gwiazdek na końcu to zduplikuj je z .com, .net. pl itp. |
Zapomniałeś dodać, że strona www MS też przestanie działać :P
|
Cytat:
|
Berionu, wyrażaj się jaśniej, przy pomocy czego ten łindołs się knebluje, bo nie wszystkie tu wiedzą! ;)
|
A skąd pewność że host jest repsektowany? Z tego co zauważyłem, nie jest. ;) Firewall? Też nie bardzo można mu zaufać bo zło może być zaszyte jeszcze niżej.
Router, jedyne sensowne wyjście. Oczywiście nie będą działać onedrive, aktualizacje, usługi ms itd. ale ja akurat tego nie używam, więc smacznego. ;) |
Hosts? ;)
|
Kneblowanie Windows
*a-msedge*
*adnexus.net *adnxs.com *akadns.net *akamai.net *bing* *cloudapp.net *edgesuite.net *live.com *mesh.com *microsoft* *msecnd* *msftncsi* *msn* *nsatc* :szczerb: *v0cdn.net *windows* |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:54. |